Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 04 juni 2018

Opruimactie en onderzoek tijdens Elfwegentocht

Tijdens de Elfwegentocht Parade in juli wordt 13 kilometer aan vierbaansweg urenlang afgesloten voor auto's. Een uitgelezen kans voor een opruimactie én onderzoek naar zwerfafval.

De Elfwegentocht is een parade van fossielvrije voertuigen. Minimaal duizend exemplaren verzamelen zich op 14 juli op de N31. De Plastic Soup Foundation gebruikt de afsluiting van de weg om onderzoek te doen naar zwerfafval langs de snelweg. Tijdens een opruimactie wordt het afval niet alleen opgeraapt, maar wordt ook geregistreerd wat voor afval het is en van welk merk. Met deze informatie over de samenstelling van het afval kunnen vervuilers volgens de Plastic Soup Foundation makkelijker worden opgespoord, betrokken en aangesproken.

Omrin levert materiaal voor de actie en zal het gevonden afval duurzaam verwerken. Ook rijdt het bedrijf met veegwagens op groengas achter de Parade aan, om te zorgen dat niet alleen de berm maar ook de weg schoon achterblijft na de parade. Omrin: “Wij zijn ‘grutsk’ dat we kunnen bijdragen aan dit mooie duurzame project. Voor ons is afval grondstof, én duurzame energie! Veel voertuigen van Omrin rijden al fossielvrij, maar samen moeten we ervoor zorgen dat we allemaal duurzaam gaan rijden!”