Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 12 juni 2018

Waterschappen zoeken briljante (circulaire) waterideeën

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken de Waterinnovatieprijs dit jaar voor het eerst uit in de categorie 'Circulaire economie'.

De twee organisaties reiken de prijs jaarlijks uit in de categorieën ‘Waterveiligheid’, ‘Schoon water’ en ‘Voldoende water’. Daar wordt echter altijd één extra categorie aan toegevoegd die inspeelt op de actuele opgave van de waterschappen. Dit jaar is dat ‘Circulaire economie’.

De prijs in de nieuwe categorie zal naar een idee gaan dat antwoord geeft op de vraag hoe we in Nederland afstappen van onze grote afvalstromen en de materiaalkringloop sluiten? Innovatieve projecten kunnen tot 28 augustus worden aangemeld via de website waterinnovatieprijs.nl.

De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden beoordeeld door een jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarbij kijkt de jury naar het innovatieve, duurzame, probleemoplossende en kostenbesparende karakter.

Winnaars van de Waterinnovatieprijs krijgen een glaskunstwerk van Gert Bullée en de mogelijkheid om gebruik te maken van een innovatiemakelaar.