Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 25 juni 2018

Veertig jaar glas-inzameling in Nederland

Een nieuw kunstwerk, de Gouden Glasbak, symboliseert veertig jaar glas-inzameling en glasrecycling in Nederland en moet daarnaast de groene ambities van lokale ondernemers onderstrepen

gouden glasbak.jpgRenate van Roosmalen (Nedvang) en Marco Bunk (Green Business Club Rotterdam Alexander) voor de Gouden Glasbak.
Foto: Nedvang

Op vrijdag 22 juni werd de Gouden Glasbak geplaatst op het Prins Alexanderplein in Rotterdam, door Renate van Roosmalen, communicatieadviseur bij Nedvang en projectleider Glas in 't Bakkie, en Marco Bunk, voorzitter van de Green Business Club Rotterdam Alexander. “Een prachtig visitekaartje voor de duurzame activiteiten en ambities in dit gebied”, aldus Van Roosmalen.

Nedvang monitort en stimuleert de inzameling en recycling van verpakkingsafval in heel Nederland. Een van Nedvangs projecten is Glas in 't Bakkie, ter stimulering van de inzameling en recycling van verpakkingsglas. Dit jaar viert de campagne het veertigjarig bestaan van de glasbak.
De onlangs opgerichte Green Business Club Rotterdam Alexander verbindt groene ambities van lokale ondernemers in nieuwe samenwerkingen en innovatieprojecten. “Een mooi eerste succes”, zegt Bunk. “In september maakt GBC Rotterdam Alexander meer projecten en participerende bedrijven bekend. Samen zetten we groene ambitie om in resultaat.”