Categorie: afval & energie | Gepubliceerd: 06 juli 2018

Appartementencomplex van gas los met warmte HVC

In Dordrecht is het eerste bestaande woongebouw van woningcorporatie Trivire afgekoppeld van het gasnet. De woningen krijgen voortaan restwarmte van HVC, via het warmtenet Dordrecht.

Het gaat om het gebouw het Stadswiel, van woningcorporatie Trivire. Het Stadswiel is het eerste bestaande woongebouw van Trivire dat wordt afgekoppeld van het aardgas. Gisteren (5 juli) draaide bewoner meneer De Boeff samen met Tinka Rood, bestuurder van Trivire, de warmtekraan open. Er werd ook een speciale stoeptegel geplaatst om de aansluiting te markeren. "Deze tegel toont dat er onder de stoep een groene warmtebron ligt. Waar woningen met zonnepanelen heel zichtbaar duurzaam zijn, is dat met gebouwen aangesloten op een ondergronds warmtenet niet het geval. Terwijl dat toch wel iets is om trots op te zijn; vandaar de speciale stoeptegels”, aldus Robert Crabbendam, manager warmtelevering van HVC.

In april en mei 2018 plaatste installatiebedrijf WVC in elke woning van het Stadswiel een afleverset en digitale kamerthermostaat. De afleverset zorgt ervoor dat de gevraagde warmte de radiatoren van de woning in kan stromen. Voorheen regelden de bewoners de warmte door de knoppen op de radiatoren dicht en open te draaien. Voortaan doen ze dat met de digitale thermostaat. De bewoners kookten al elektrisch. Daardoor was het nu mogelijk de gaskraan helemaal dicht te draaien.