Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 06 juli 2018

Vluchtelingen aan de slag bij Omrins Kringloop

Als afsluiting van de Leergang Kringloop van Omrin hebben ruim twintig jonge vluchtelingen in Friesland hebben een certificaat ontvangen.

Deze asielzoekers hebben sinds eind april met succes les gekregen over onder meer waardebepalingen en omgang met klanten. Daarnaast liepen ze twee dagen per week stage bij de Recycling Bouvelard van Omrin.

De deelnemers zijn verbonden aan de Toekomstacademie. Dit is een initiatief van de stichting New Dutch Connections, die jonge vluchtelingen leermodules in uiteenlopende sectoren aanbiedt. Zo doen ze kennis, ervaringen en connecties op binnen de sector, waarin ze zich willen ontwikkelen. Deze leergang is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Toekomstacademie, Omrin Estafette, Enterprise Lab en de Brancheorganisatie Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Het maakt onderdeel uit van het ‘Good Practices’-project ‘Meer kringloop meer werk’: een samenwerking van BKN met Accenture en Enterprise Lab ondersteund door het Oranje Fonds en stichting Doen.

Inclusieve samenleving

“Wij doen mee omdat het een van onze doelen is om een inclusieve samenleving na te streven”, geeft Stéphanie de Groot van Omrin aan. “Daarnaast is het verschrikkelijk leuk om te zien hoe waanzinnig gemotiveerd deze asielzoekers zijn, terwijl ze soms zelfs al uitgeprocedeerd zijn.” BKN wil met deze samenwerking betaalde en onbetaalde werk- en leerplekken creëren. Daarnaast willen alle betrokkenen deze module breder kunnen aanbieden in samenwerking met andere kringloopbedrijven in het land, zodat ook zij hun deuren voor vluchtelingen openzetten.