Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 10 juli 2018

Detailhandel ondersteunt gecombineerd ophalen AEEA

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) gaat de Wecycle Premium Pick-up service actief bij haar leden onder de aandacht brengen.

Met die service kunnen consumenten bij bezorging van een groot elektrisch apparaat niet alleen het oude exemplaar mee teruggeven, maar ook kleine apparaten inleveren. Wecycle biedt de service nu landelijk aan in samenwerking met 150 (online) winkels en vervoerders. Volgens Wecycle heeft de service diverse voordelen. Zo heeft de consument bij de bezorging en installatie van een groot apparaat even de tijd om kleine apparaten bij elkaar te zoeken. De bezorgers zijn gewend om te gaan met elektrische apparaten en mogen deze ook vervoeren. En de inzamelpartner ontvangt de normale kostenvergoeding voor de ingeleverde apparaten.

Wouter Weide, secretaris van de RND: “Wij steunen een integrale aanpak door alle schakels in de keten om de inzameldoelstelling te halen waarbij elke partij in de keten zijn eigen rol en verantwoordelijkheid heeft. Ook de grote bedrijven in de non-food detailhandel nemen hierin hun verantwoordelijkheid en daarom ondersteunen wij de Premium Pick-up service van Wecycle.” De RND is de koepelorganisatie van de non-food detailhandel in Nederland en vertegenwoordigt de zeventig grootste winkelformules.

“Als leidend inzamelsysteem spelen we een verbindende rol in de keten”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. “We zijn daarom enorm blij met de support van de RND voor onze ophaalservice en hopen dat nog meer winkels Premium Pick-up Partner worden.” Naast de RND ondersteunen ook Thuiswinkel.org en Uneto-Vni de service.