Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 10 juli 2018

Coolrec aan de slag met ruim 31.000 kilo pannen

Vier weken lang kregen klanten van Blokker en Marskramer 30 procent korting op een nieuwe Tefal-pan, als ze oude pannen inleverden. Coolrec gaat de ingeleverde pannen verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten.

Pannenactie Coolrec LR.jpgOude pannen klaar voor verwerking door Coolrec.
Foto: Coolrec

Coolrec, een dochteronderneming van Renewi, heeft tijdens de zogenoemde ‘Tefal Wisselweken’ ruim 31.000 kilo oude pannen ingezameld bij Blokker- en Marskramerfilialen. Na verwerking worden de kunststoffen, het aluminium en de metalen gescheiden.

“Afgedankte apparaten bestaan voor een groot deel uit waardevolle materialen”, zegt Arjen Wittekoek, directeur van Coolrec. “Door gebruik te maken van innovatieve technieken is Coolrec in staat de secundaire grondstoffen terug te winnen zodat deze weer als grondstof hergebruikt worden in de vervaardiging van nieuwe producten. Met deze samenwerking krijgen zelfs de grondstoffen uit de pannen een tweede leven in de vervaardiging van nieuwe producten. En dat terwijl we ons normaliter niet direct richten op de recycling van pannen.” Coolrec is gespecialiseerd in de verwerking van afgedankte elektrische en elektronische producten naar hoogwaardige secundaire grondstoffen

Meer dan 90 procent van de herwonnen grondstoffen krijgt bij Coolrec een nuttige toepassing in nieuwe producten. Daarnaast wordt er met het recyclen van de pannen CO2 vermeden vergeleken met de inzet van primaire grondstoffen.

Strijkproducten

Naast de Wisselweken met pannen werkten Tefal en Coolrec eerder dit jaar ook al samen in een zelfde promotie waarbij klanten van Blokker de mogelijkheid kregen om strijkproducten in te leveren in ruil voor 20 procent korting op nieuwe strijkijzers, stoomgeneratoren of kledingstomers. Met deze actie is er in totaal ruim 8.600 kilo aan afgedankte strijkijzers ingezameld.

Gerelateerde artikelen