Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 13 juli 2018

Wecycle beloont Praxis met Gouden Bakkie Award

Bij de renovatie van ruim 150 van haar vestigingen heeft Praxis maar liefst 51.000 lampen en bijhorende armaturen bij Wecycle ingeleverd voor recycling.

Wecycle Gouden Bakkie Award voor Praxis.jpgV.l.n.r. Maarten Ramp (Head of Quality & CSR Praxis), Raymond Onink (Adviseur Zakelijke Markt Wecycle), Frank Pruijn (Directeur verkoop Praxis) en Gied van Hoorn (Directeur LightRec).
Foto: Wecycle

Volgens Wecycle, dat de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland organiseert, is Praxis een 'lichtend voorbeeld' van hoe winkels met oude verlichtingsapparatuur zouden moeten omgaan. Daarvoor is het bedrijf beloond met een Gouden Bakkie Award.

Praxis verving tijdens de renovatie ruim 800 metaalhalidelampen en meer dan 50.000 tl-buizen en de bijhorende armaturen door ledverlichting. De renovatie werd in september afgerond. Naast dit grote renovatieproject is Praxis ook al sinds 2015 partner van Wecycle voor het verantwoord inzamelen van onder andere lampen en armaturen. In ruim 150 Praxis-winkels staan Wecycle-inzamelmeubelen, zodat klanten afgedankte producten kunnen inleveren voor recycling.

Wecycle laat energiezuinige lampen voor 92 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen, kleine apparaten voor 81 procent.