Categorie: beleid & uitvoering | Gepubliceerd: 01 augustus 2018

Afvalsector kan bijdragen aan wederopbouw Sint Maarten

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) nodigt bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan de wederopbouw van Sint Maarten uit voor een informatiebijeenkomst op 28 september. Ook de afvalsector is daar welkom.

Saint-Martin_Island_map-fr.jpgKaart van Sint-Maarten & Saint-Martin
Foto: Eric Gaban

Sint Maarten werd vorig jaar zwaar getroffen door orkaan Irma. De Nederlandse overheid draagt bij aan de wederopbouw van Sint Maarten door 550 miljoen euro beschikbaar te stellen. Een groot deel van dit bedrag is ondergebracht in een trustfund, dat de Wereldbank beheert. Het trustfund wordt ingezet voor de projecten en programma’s uit dit herstelplan met de hoogste prioriteit. Building Back Better is het motto. Het vaststellen van de projecten is nog in voorbereiding, maar er worden in elk geval projecten gefinancierd die gericht zijn op duurzame versterking van de infrastructuur en afvalinzameling en -verwerking. Dat meldt de RVO.nl.

De Rijksdienst nodigt bedrijven met kennis en expertise over voornoemde sectoren uit voor een voorlichtingssessie waarin het Nederlandse bedrijfsleven meer wordt uitgelegd over het wederopbouwprogramma van Sint Maarten. Experts van de Wereldbank, die betrokken zijn bij de wederopbouw op het eiland, zullen hierbij aanwezig zijn. De organisatie van deze middag is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, NL in Business en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 21 september via de website van RVO.nl.

Afgelopen week schreef NRC nog over de afvalproblemen op Sint Maarten. De enorme vuilnisbelt op Sint Maarten is na orkaan Irma nog verder gegroeid. Hij brandt altijd, met kwalijke gevolgen voor de volksgezondheid. De lokale politiek pakt het probleem vooralsnog niet aan.

Gerelateerde artikelen