Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 06 augustus 2018

Suez gaat Tilburgs ziekenhuisafval verwerken

Suez heeft een overeenkomst gesloten met het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg voor de verwerking van het ziekenhuisafval.

Naast de verwerking gaat Suez ook de inzameling en transport op zich nemen, voor een periode van minimaal drie jaar. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) heeft voor Suez gekozen op basis van duurzaamheid. "Zo gaat Suez ons helpen om het afval nog beter te scheiden”, licht Jeroen van Winden, hoofd logistiek in het ETZ, toe. “Suez heeft al veel ziekenhuizen in portefeuille en heeft ons - op basis van eigen ervaringen - ervan weten te overtuigen dat we op het gebied van duurzame afvalverwerking nog veel winst kunnen boeken. Dat is op de eerste plaats goed voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee.”

“We zijn blij met het ETZ als nieuwe partner”, zegt manager national sales Freddy Pelders van Suez. “We gaan ons samen inspannen om afvalstoffen optimaal te scheiden voor hergebruik en recycling. Eerste stap om dit te bereiken, is het bezoeken van alle afdelingen in het ETZ om zo de afvalstromen goed in kaart te kunnen brengen. Daarna werken we voorstellen met verbeterpunten uit en gaan we gezamenlijk aan de slag om de beoogde doelstellingen te realiseren."