Categorie: preventie | Gepubliceerd: 10 augustus 2018

Britse supermarkt stopt met plastic om komkommers

De Britse supermarktketen Morrisons verkoopt enkel nog komkommers zonder plastic verpakking. Naar verwachting zorgt dit jaarlijks voor 16 miljoen minder plastic verpakkingen.

Volgens Richard Hatherly van Morrisons doet de Britse supermarktketen er alles aan om minder plastic verpakkingen te gebruiken. Hij ziet wel in dat plastic een doel kan dienen. Toch hoopt hij dat plastic op deze manier uit het milieu zal verdwijnen zonder voedselverspilling te veroorzaken, meldt Metro.

Eerder dit jaar maakte Morrisons al bekend diverse maatregelen te nemen om de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Zo mogen hun klanten sinds mei zelf bakjes meenemen voor vlees en vis. Daarnaast wil de Britse keten meer plastic verpakkingen recyclebaar maken. Als eerst worden de zwarte plastic verpakkingen voor vlees en vis eind 2019 uitgefaseerd. Volgens de Britse consumentenvereniging Which beschikt Morrisons met 81 procent overigens over het hoogste recyclingpercentage voor plastic verpakkingen. Uit onderzoek van deze vereniging blijkt verder dat een derde van de plastic verpakkingen in Britse supermarkten moeilijk of niet te recyclen zijn.