Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 04 september 2018

Holland Paviljoen op Iswa wereldcongres

Tijdens een van de grootste conferenties op het gebied van duurzaam afvalbeheer ter wereld vindt een afvalmanagementexpositie plaats. Tijdens de expositie wil het Holland Paviljoen Nederlandse bedrijven netwerkkansen bieden.

Het Wereldcongres van International Solid Waste Management Association (Iswa) vindt van 22 tot en met 24 oktober plaats in Kuala Lumpur, Maleisië. Het is een evenement waar beslissers, denkers, beleidsmakers en praktijkmensen uit de afvalsector bijeenkomen voor kennisuitwisseling en samenwerking. Gelijktijdig met het congres vindt op dezelfde locatie een afvalmanagementexpositie plaats, waar naar schatting zo’n 1.200 relevante bezoekers, zowel internationale congresdeelnemers als de Maleisische afvalsector op afkomen. De Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur organiseert samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken een Holland Paviljoen met aansluitend een matchmakingevenement, bedrijfsbezoeken en een netwerkreceptie.

Schonere afvalsector

Maleisië is een middeninkomensland met 32 miljoen inwoners. Dagelijks produceert dit land naar schatting 33 kiloton afval, waarvan het grootste deel bestaat uit organisch afval. Sinds invoering van de Solid Waste and Public Cleansing Management Act in 2011 zet Maleisië zich in voor een schonere afvalsector. Hierin staan recycling en het verbod op onhygiënische stortplaatsen centraal. Voornemens voor het openen van nieuwe, hygiënische stortplaatsen en een groeiende interesse vanuit de industrie voor afval mining, bieden mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven.