Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 24 september 2018

Zoektocht naar 'meest iconische circulaire project' van start

Organisaties die een tot de verbeelding sprekend project of product in de circulaire economie hebben, kunnen zich de komende twee maanden inschrijven voor de Circular Awards 2019.

De prijs is een initiatief van Nederland Circulair! in samenwerking met het Rijksbrede Programma Circulaire Economie. Het doel van de wedstrijd is te laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. De vraag is natuurlijk wat een iconisch project of product is. Gelukkig geven de organisatoren daar zelf de criteria voor. Het moet vanzelfsprekend circulair zijn met maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen. Dat betekent ook minimale waardevernietiging van grondstoffen en materialen, circulair op het vlak van product, technologie én businessmodel. Daar blijft het niet bij. Het moet ook schaalbaar zijn, waarmee bedoeld wordt dat het een grote impact heeft. Verder moet het een voorbeeld zijn van samenwerking, bijvoorbeeld regionaal of via ketenpartners en moet het businessmodel gezond zijn. Dat laatste wordt gestaafd met het feit of er (structureel) geen behoefte is aan subsidie.

Inschrijving is mogelijk tot en met 25 november 2018, via De week van de circulaire economie. Op 17 december worden de finalisten bekendgemaakt. Tijdens de week van de circulaire economie (14 tot 18 januari) vindt de finale plaats. De hoofdprijs bestaat primair uit eer en exposure. Daarnaast mag de totaalwinnaar een jaar lang de unieke circulaire trofee in huis voeren. De trofee wordt uitgereikt door staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Vorig jaar won 'Closing the loop'. 

Gerelateerde artikelen