Categorie: hergebruik | Gepubliceerd: 05 oktober 2018

Reviewsite moet gebruik wasbare luiers stimuleren

De organisatie Sterk voor Wasbaar komt met een reviewsite waarop ervaringen met wasbare luiers kunnen worden geplaatst. Doel is dat meer ouders gaan kiezen voor deze luiers in plaats van wegwerpluiers.

Fotolia_111551929_S.jpg
Een baby verbruikt gemiddeld in totaal 5300 luiers.  Foto: pirotehnik - Fotolia

Op site www.wasbareluiersvergelijken.nl kunnen ouders en verzorgers aangeven wat ze vinden vanwasbare luiers. Initiatiefnemer van de site is Sjouke Liem, die de organisatie Sterk voor Wasbaar heeft opgericht. Zelf begon zij met het gebruik van wasbare luiers toen ze schrok van de hoeveelheid luiers die zij na de geboorte van haar eerste kind in de kliko gooide.

Een baby heeft gemiddeld 5.300 luiers nodig tot aan de zindelijkheid. Dat is 260 kilo per jaar aan luierafval, zo berekende Liem. Wasbare luiers bieden een duurzaam alternatief en besparen ouders ook nog eens 450 euro. Die argumenten trekken echter nog maar weinig ouders over de streep, vertelt Liem. Het is soms even zoeken naar het juiste type luier dat bij een baby past.  "En wasbaar is wel voordeliger op de lange termijn, maar moet in het begin moet je een flinke aanschaf doen." 

Met haar organisatie werkt Liem aan het wegnemen van drempels voor het gebruik van wasbare luiers, waarop de reviewsite een aanvulling is.