Categorie: preventie | Gepubliceerd: 11 oktober 2018

Catering-app als antwoord op vele 'no shows'

Bij cateringbedrijven belanden er elk jaar tonnen voedsel in de vuilnisbak, met name door 'no shows'. Catering Lokaal ontwikkelde daarom in samenwerking met ICT-bedrijf Axians de No Waste App.

Het idee voor de No Waste App is eenvoudig. Via de app kunnen gasten van een evenement vooraf hun gerechtkeuzes of smaakvoorkeuren doorgeven om zo onnodige voedselverspilling te voorkomen. Ook wordt het eenvoudiger gemaakt voor gasten om zich af te melden voor het evenement.

Mede-eigenaar van Catering Lokaal Alex Bontenbal: “Met de app snijdt het mes aan twee kanten. Doordat wij duidelijker in beeld hebben hoeveel gasten er komen en wat ze willen eten, kunnen we heel precies inkopen. Tot op het laatste broodje nauwkeurig. Dat voorkomt voedselverspilling én zorgt voor lagere kosten voor de opdrachtgever.”

Catering Lokaal zet de app voor het eerst breed in bij het Axians-event in november. Direct daarna is de app beschikbaar voor opdrachtgevers van Catering Lokaal, die op voorhand al veel interesse hebben getoond.