Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 23 oktober 2018

Nieuw programma voor scheiden pmd-afval bij bedrijven

Rijkswaterstaat gaat bedrijven helpen bij het onderzoeken van de haalbaarheid van gescheiden inzameling en recycling van pmd-afval.

Daarvoor introduceert Rijkswaterstaat het programma ‘Voorkom en recycle pmd-bedrijfsafval’. Voor de eerste projecten van dit programma kunnen bedrijven tot 30 november projectvoorstellen indienen. Voor 15 december wordt bekend welke projecten geselecteerd zijn, die vervolgens van januari 2019 tot oktober 2019 worden uitgevoerd. Het pmd-programma maakt onderdeel uit van het programma Vang Buitenshuis, dat als doel heeft om de hoeveelheid restafval uit de kantoren-, winkel- en dienstensector - vergelijkbaar met huishoudelijk restafval - te halveren in 2022. Het doel is meer te recyclen, minder grondstoffen te gebruiken en zo een stap te zetten naar een circulaire economie.

Meer projecten binnen het programma

Het programma ‘Voorkom en recycle pmd-bedrijfsafval’ bestaat uit drie projecten:

  • Scheiden en recyclen van pmd-verpakkingsafval
  • Gedragsbeïnvloeding voor betere afvalscheiding
  • Preventie en hergebruik van verpakkingen

 

Binnenkort wordt bekend wanneer projectvoorstellen kunnen worden ingediend voor de projecten over gedragsbeïnvloeding en preventie/hergebruik. Meer informatie is te vinden op www.pmdbedrijfsafval.nl.