Categorie: beurs | Gepubliceerd: 30 november 2018

Ifat breidt uit in China

Messe München opent een derde Ifat-beurs in China. Van 27 tot en met 29 juni organiseert de beursorganisator in het westen van het land de IE expo Chengdu.

Stefan Rummel, Managing Director, Messe München GmbH.jpgStefan Rummel, directeur van Messe München, ziet groeikansen in China. Foto: Ifat

Volgens Stefan Rummel, directeur van Messe München, vraagt het dynamische karakter van de Chinese milieumarkt om een uitbreiding van het Ifat-netwerk. “China is absoluut vastbesloten om zijn economische ontwikkeling duurzamer te maken en te investeren in milieutechniek. Dit blijkt wel uit de snelle groei van onze Chinese Ifat-evenementen en door de gestaag groeiende deelname van China aan Ifat in München.”

De nieuwe IE-expo Chengdu krijgt een regionaal formaat. Zowel de portfolio als de onderwerpen van de ondersteunende conferentie zijn afgestemd op de behoeften van de westelijke provincies van China. Als de toegangspoort tot het westen van China, is de locatie van Chengdu van groot belang in geografisch, economisch en politiek opzicht. Jiang Gang, directeur van Messe München Zhongmao: “Chengdu is het meest relevante vervoersknooppunt, het is het economische centrum van de regio samen met Chongqing, het maakt deel uit van de welvarende economische gordel langs de Yangtze-rivier en het geniet sterke politieke steun vanwege zijn strategisch belang voor de uitbreiding van de nieuwe Zijderoute.”

Shanghai en Guangzhou

De Ifat organiseerde al twee evenementen in China. Met 1.762 exposanten en 66.580 bezoekers is de jaarlijkse IE expo China in Shanghai een toonaangevende beurs voor de hele Aziatische industrie. Voor de volgende editie, van 3 tot en met 5 mei 2019, vergroten de organisatoren de tentoonstellingsruimte daar met twee hallen tot een totaal van 13 hallen. IE expo Guangzhou is de Zuid-Chinese tegenhanger van IE Expo Chengdu en demonstreert oplossingen op maat voor Zuid-China. In september trok die beurs nog 505 exposanten en 26.493 bezoekers.