Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 11 december 2018

Circulair inzamelconcept voor folie

Renewi, Rodepa Plastics en Sphere introduceren samen een nieuwe circulaire zak voor de inzameling van folie. Afvalfolie dat Renewi met de nieuwe zak inzamelt, verwerkt Rodepa Plastics tot recyclaat dat vervolgens door Sphere wordt gebruikt om nieuwe foliezakken te maken.

Renewi Rodepa Sphere samenwerking.jpgHet moment van ondertekening van de samenwerking door Renewi, Rodepa Plastics en Sphere.

Renewi zamelt bij een groot deel van haar klanten zachte kunststoffen zoals verpakkingsfolie in. Vaak wordt dit gecombineerd met de inzameling van papier en karton. Hiervoor worden zakken gebruikt waarin het folie wordt verzameld. Dit maakt het mogelijk kunststoffen eenvoudig aan de bron te scheiden en op een efficiënte manier te transporteren.

Door de samenwerking met zakkenproducent Sphere en kunststofrecyclingspecialist Rodepa Plastics, is Renewi vanaf nu in staat om van een deel van het ingezamelde kunststofafval nieuwe inzamelzakken te maken. De grondstoffen die hiervoor gebruikt worden, komen voortaan uit eigen inzamelactiviteiten waardoor de bedrijven de grondstoffencirkel sluiten.