Categorie: buitenland | Gepubliceerd: 08 januari 2019

China keurt vier extra inspectieorganisaties goed

De Chinese douane heeft een tweede lijst van organisaties gepubliceerd die inspecties mogen uitvoeren voorafgaand aan afvaltransporten. Onder de vier gelukkigen zit één Nederlandse organisatie.

Op de tweede lijst staan CCIC Spain Branch, CIC Taiwan Branch en CCIC Europe, maar ook CCIC Netherlands Branch. Voor het Nederlandse bureau geldt dat het certificaten mag afgeven voor metalen (metaalhoudend afval van smelterijen, metalen en legeringen en gemengd metaal), plastics, papier en karton. Voor hout en kurk heeft de organisatie geen toestemming gekregen.

Eind november vorig jaar publiceerde de douane al een lijst met 21 goedgekeurde organisaties. Op die lijst staan 19 bureaus van CCIC. De overige 2 zijn van een andere zelfstandige inspectiegroep.

Restrictief beleid

Sinds begin vorig jaar voert China een zeer restrictief beleid ten aanzien van die import. Voor bijvoorbeeld kunststof en papier gelden strenge maximale vervuilingsnormen (minder dan 0,5 procent), die in feite neerkomen op een verbod op import van de afvalstromen.