Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 23 januari 2019

AMCS kondigt overname van Recy Sytems aan

Leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingsector AMCS heeft de overname aangekondigd van Recy Systems, een Duitse specialist in software voor recycling en afvalbeheer.

Recy heeft kantoren in Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Slowakije. Tot hun klanten behoren enkele van 's werelds grootste en meest complexe recyclingbedrijven. In totaal zal de overname nog eens 600 klanten uit heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika toevoegen, waarmee het totale klantenbestand van AMCS wereldwijd meer dan 2.400 klanten telt. 

Oplossingen voor metaalrecyclingbranche

Naast het groeiende marktaandeel van AMCS in de snelgroeiende Duitse markt moet de overname de verdere ontwikkeling van een wereldwijde best-in-class oplossing voor de metaalrecyclingbranche ondersteunen, meldt AMCS. De overname zou verder mogelijkheden bieden voor het ontwikkelen van het platform van het bedrijf, dat door de afval-, recycling- en resourcemanagementsector wordt gebruikt om de efficiëntie te maximaliseren en de winstgevendheid te verhogen.

Het huidige aanbod van oplossingen van AMCS zal worden versterkt door Recy's toonaangevende softwarepakket, waaronder de state-of-the-art functionaliteit voor het managen van complexe voorraadinventarisatie- en waarderingseisen, meldt AMCS verder. Het sectorspecifieke model van Recy waarborgt dat haar producten exclusief worden ontworpen voor de afval-, recycling- en materialenbranche, met dekking voor staalschroot, non-ferrometalen, papier, hout, glas, kunststof, textiel en elektronica. 

Schrootrecycling

De overname zal ook een belangrijke synergie opleveren met de activiteiten van Brady Recycling Solutions (SAI), dat een jaar geleden al door AMCS werd overgenomen.  Naast het toevoegen van meer dan 100 klanten in Noord-Amerika, Europa en Australie/Azië, breidde de overname in Brady ook AMCS' portfolio van oplossingen uit die specifiek ontworpen zijn voor commerciële schrootrecyclingactiviteiten.