Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 30 januari 2019

MVO Nederland vraagt om CO2-belasting

MVO Nederland biedt de de Nieuwe Businessagenda 2019 aan de Tweede Kamer aan, en doet daarbij een oproep om spelregels te creëren die duurzame ondernemers nodig hebben.

De oproep bij de aanbieding vandaag wordt bijgestaan door de ruim duizend handtekeningen die MVO Nederland verzamelde tijdens de lancering van de Nieuwe Businessagenda afgelopen donderdag. Directeur-bestuurder MVO Nederland Maria van der Heijden: “Als vertegenwoordiger van het duurzame bedrijfsleven vragen wij de overheid en de politiek de spelregels te creëren die nodig zijn om te versnellen, zoals een prijs op CO2-uitstoot en een verlaging van belasting op arbeid.” De Businessagenda werd in ontvangst genomen door Farid Azarkan (Denk), ondervoorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat.

De businessagenda is gebaseerd op interviews met een groot aantal ondernemers, diverse expert-reviews en uitgebreide feedback van onder meer CBS en PBL. De agenda bevat zeven oplossingsrichtlijnen voor verduurzaming, gericht op onder meer het meenemen van natuur, gezondheid en sociale factoren meenemen in de economie, het lonend maken om schoner te produceren, een Nederlandse inhaalslag op het gebied van hernieuwbare energie en het hergebruiken van grondstoffen. Zo ziet MVO Nederland graag een belasting op het uitstoten van fijnstof, CO2 of NOx, en een soort marktplaats waar bedrijven grondstoffen uit kunnen wisselen.

Meer informatie:

» Nieuwe Businessagenda 2019