Categorie: hergebruik | Gepubliceerd: 01 februari 2019

Webshop voor refurbished elektronica breidt uit in Zuid-Europa

De Duitse online marktplaats voor refurbished elektronica reBuy heeft webshops gelanceerd in Italië en Spanje. Het bedrijf, dat al actief is in Nederland, wil in Europa hét toonaangevende 're-commercebedrijf' worden voor gebruikte elektronica.


Afgedankte telefoons zijn niet altijd geschikt om te worden hergebruikt.
Foto: sylv1rob1 - Fotolia

Met de lancering van webshops in Italië en Spanje zet reBuy zijn groei onverminderd voort. In 2018 breidde het van oorsprong Berlijnse bedrijf al uit naar het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor was het al actief in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland.

Klanten van reBuy kunnen via de webshops van het bedrijf elektronica eenvoudig snel en verkopen of refurbished kopen. Het gaat om producten als mobiele telefoons, tablets, e-readers, consoles, camera’s en wearables, maar ook audio- en hifi-producten.

Volgens de Europese Commissie wordt er binnen de Europese Unie tegen 2020 tot wel 12 miljoen ton aan elektronica-afval geproduceerd.  reBuy wil deze hoeveelheid verlagen door tweedehands mobiele telefoons en andere elektronische apparaten in te kopen en hun levensduur aanzienlijk te verlengen. Alle aangekochte apparaten worden door experts gecontroleerd, schoongemaakt en gerepareerd zodat ze weer geschikt zijn voor verkoop.

5 miljoen klanten

Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 5 miljoen klanten in Europa. Die zouden vooral te spreken zijn over de vaste prijzen waarmee reBuy werkt, de directe (gratis) levering en de garantie van 36 maanden op producten.

Torsten Schero, CEO van reBuy: “De lancering van onze webshop in de twee groeimarkten Italië en Spanje is een volgende stap in onze ambitie om het toonaangevende re-commercebedrijf in Europa te worden voor gebruikte elektronica.”