Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 11 februari 2019

Avri genomineerd voor werkgeversprijs

Avri is genomineerd voor de All-in Werkgeversprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan werkgevers die werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt waarbij iedereen meedoet.

Sinds 2012 voert Avri voor gemeenten beheertaken uit in de openbare ruimte. Dat was ook het moment waarop het bedrijf op detacheringsbasis ging werken met enkele medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels is dit aantal uitgegroeid tot 85 fte's. Verder is de doelgroep uitgebreid naar bijvoorbeeld  statushouders, maar ook mensen die een ww-, wajong- of wia-uitkering ontvangen.  

Op de werkervaringsplaatsen van Avri leren deelnemers in 3 tot 6 maanden vaardigheden zoals samenwerken in een team en op tijd komen. Hierdoor zijn ze kansrijker op de arbeidsmarkt. Dit kan bij Avri zijn of bij een ander bedrijf. Voor statushouders biedt het afvalbedrijf naast een werkervaringsplaats ook een taalstage aan. Het afgelopen jaar startte Avri een leerwerkroute op en begeleidde mensen vanuit de bijstand naar betaald werk.

Opleiding

Ook binnen het bedrijf worden medewerkers verder geholpen. Zo hadden relatief veel medewerkers geen diploma. Deels komt dat omdat medewerkers niet de mogelijkheid hadden om een beroepsopleiding te volgen in de sector afval, milieu en beheer openbare ruimte. Nu deze er wel is, krijgen zij de mogelijkheid om een diploma te halen op MBO-1 en/ of MBO-2 niveau. Tot eind 2019 hebben 39 medewerkers een MBO-diploma gehaald.

Naast Avri zijn Blokker, Greenmo en De Arend de andere genomineerden uit de voormalige gemeente Geldermalsen. Een vakjury buigt zich over de nominaties per gemeente. Zij kiezen per gemeente één winnaar. Op de Dag van Duizend Voorbeelden op 14 maart 2019 wordt de winnaar bekendgemaakt.