Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 maart 2019

Twintig banen voor werkelozen bij RMN

Vanuit de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om bij Reinigingsdienst Midden Nederland (RMN) aan de slag te gaan. Het gaat om twintig beschikbare plaatsen.

Werklozen van RSD nemen een kijkje bij RMN.

RMN heeft de wens om zich te ontwikkelen tot een zogeheten ‘Social Enterprise’. Mede daarom is het reinigingsbedrijf samen met het RSD gestart om kandidaten van de sociale dienst klaar te stomen voor werk binnen de sector. De geselecteerde deelnemers krijgen de kans om werkervaring op te doen en volgen een praktijkdag. Na afronding van het traject worden ze door beide partijen begeleid naar een baan binnen de reinigingsbranche. RMN biedt het komende jaar specifiek kansen aan kandidaten met een indicatie banenafspraak en nieuwkomers.

Basis voor maatschappelijke projecten

“Dankzij sociaal betrokken werkgevers als RMN kunnen we mooie projecten vormgeven om mogelijkheden voor onze kandidaten te creëren, waar mogelijk met het vooruitzicht op een baan”, vertelt RSD-interimdirecteur Ray Geerling. Ook het reinigingsbedrijf is blij met de realisatie van het gezamenlijke project. “Deze samenwerking biedt een mooie basis voor dit soort maatschappelijke projecten”, vindt RMN-directeur Rob Schram.

RMN is de gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Baarn, Bunnik, Nieuwegein, Soest, IJsselstein en Zeist. Het reinigingsbedrijf werd in 2000 opgericht en haalt huishoudelijk afval op in de gemeenten en beheert de recyclingstations. Sinds september 2017 werkt het bedrijf ook al samen met de Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen van Baarn, Bunschoten en Soest om mensen met een uitkering aan het werk te krijgen.

Gerelateerde artikelen