Categorie: beleid & uitvoering | Gepubliceerd: 13 maart 2019

Veel vragen over Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie

Tweede Kamerleden hebben meer dan honderd vragen gesteld over hoe staatssecretaris Van Veldhoven de komende jaren wil toewerken naar een meer circulaire economie.

Afgelopen maand stuurde de staatssecretaris het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie naar de Tweede Kamer. In dit plan staat beschreven wat ze de komende vijf jaar gaat doen om te zorgen dat Nederland in 2030 toe kan met de helft minder primaire grondstoffen. Kamerleden die in de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat zitten, hebben daar nogal wat vragen over.

Uit een inventarisatie blijkt dat ze vooral meer willen horen over welke concrete doelen de staatssecretaris nu nastreeft met het uitvoeringsprogramma, waar ze nu precies hoeveel geld voor uit trekt en of er eigenlijk wel voldoende middelen beschikbaar zijn voor de uitvoering van het programma.

In totaal hebben de Kamerleden 127 vragen gesteld over het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie. Aannemelijk is dat de staatssecretaris de vragen beantwoordt vóór het eerste volgende AO Circulaire Economie dat gepland staat voor 11 april.

Gerelateerde artikelen