Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 21 mei 2019

300.000 deelnemers aan schone Avond4daagse

NederlandSchoon grijpt de Avond4daagse aan om kinderen meteen bewust te maken van zwerfafval. Dat vindt veel gehoor.

Kinderen met afvalzakken tijdens de Avond4daagse van 2018.

De komende weken gaan door het hele land weer kinderen vier dagen op pad tijdens de Avond4daagse. Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Supporter van Schoon trekken ook dit jaar weer samen op om het wandelfeestje schoon te houden. Deelnemers verzamelen onderweg hun afval in speciale afvalzakjes om zo zwerfafval te voorkomen. Het doel is niet alleen de wandelroute schoonhouden, maar ook de bewustwording van kinderen én ouders.

Vorig jaar deden 170 lokale organisatoren van de Avond4daagse mee met de actie. Dit jaar zijn dat er ruim driehonderd, meer dan de helft van alle Avond4daagsen in Nederland. Dat komt neer op meer dan 300.000 kinderen die hun wandelroute schoon houden.

Feestje

Paul Sanders, directeur KWBN: “De Avond4daagse is elke dag een feestje. Als de deelnemertjes onderweg hun afval verzamelen en zo de route schoon houden, is het ook na afloop nog voor iedereen een feest. Wij vinden dat we daar ook een verantwoordelijkheid in hebben. In de samenwerking met Supporter van Schoon laten we zien dat een schone omgeving niet alleen normaal is, maar ook leuk kan zijn.”

Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon: “Wij vinden het belangrijk om kinderen en hun ouders te laten ervaren dat het de normaalste zaak is dat je je eigen afval onderweg meeneemt of op de juiste plek weggooit."