Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 31 mei 2019

Renewi gecertificeerd als Sociaal Inclusief Werkgever

Renewi is in Nederland officieel gecertificeerd op niveau 1 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Het team van Renewi ontvangt het certificaat uit handen van PSO-bestuurder Yuri Starrenburg.
Foto: Renewi

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO is de laatste jaren uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal inclusief werkgeverschap op het gebied van arbeidsparticipatie. Het doel van de PSO is om meer personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een kwalitatief goede en duurzame wijze aan werk te helpen bij meer (soorten) organisaties.

Vanuit het verleden waren voorgangers van Renewi reeds gecertificeerd, maar nu is deze certificering in Nederland per 1 februari ook Renewi-breed gerealiseerd. Het bevestigt op een onafhankelijke wijze dat Renewi zich bewust inzet om kwetsbare groepen duurzaam aan het werk te krijgen én te houden.

Commercieel belang

De certificering heeft voor Renewi ook breder waarde. Steeds vaker is sociaal werkgeverschap en sociaal inkopen een onderdeel van commerciële trajecten. Met de PSO-certificering geeft Renewi hier een invulling aan. Ook voor klanten heeft dit toegevoegde waarde, aangezien de certificering van Renewi bijdraagt aan hun eigen prestaties en meetelt bij een eventuele eigen PSO-certificering.

Gerelateerde artikelen