Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 13 juni 2019

Ifat in 2020 toch weer groter

De grootste milieubeurs ter wereld beslaat volgend jaar een recordoppervlakte van liefst 270.000 vierkante meter.

Platform experience.science.future toont innovaties en verbindt wetenschappers, kennisinstellingen en start-ups.
Foto: Messe Munchen GmbH

De grote vraag van exposanten heeft de beursorganisatie bewogen om het presentatiegebied van de Ifat in 2020 opnieuw uit te breiden. In 2018 betrok de beurs al twee extra hallen in de Messe München. Nu wordt er op het buitenterrein nog eens 10.000 vierkante meter extra expositieruimte gerealiseerd. Binnen is er namelijk geen ruimte meer voor groei.

Tijdens vorige edities moest de organisatie van de tweejaarlijkse milieubeurs voor water- en afvalbeheer herhaaldelijk ‘nee’ verkopen aan exposanten die om meer ruimte vroegen. Bedrijven die zich voor het eerst op de beurs wilden presenteren kwamen op een wachtlijst. Met name kleinere, innovatievere bedrijven werden het kind van de rekening.

Platform experience.science.future.

Omdat er in het verleden niet altijd voldoende ruimte was voor innovatieve bedrijven, kreeg de beurs kreeg eerder nog wel eens het verwijt te weinig vernieuwend te zijn. Tijdens de vorige editie introduceerde de beursorganisatie daarom het platform experience.science.future., een ontmoetingsplaats voor wetenschappers, kennisinstellingen en bijvoorbeeld start-ups. De organisatie geeft aan dit platform in 2020 opnieuw te zullen faciliteren.

Gerelateerde artikelen