Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 19 juni 2019

Introductie r-pet moet Coca-Cola 9 kton nieuw plastic besparen

De Coca-Cola-merken Chaudfontaine, Honest en Glacéau Smartwater gaan in Nederland over op flessen gemaakt van 100 procent gerecycled plastic (r-pet). Tussen eind 2019 en begin 2020 moeten de merken in heel West-Europa overstappen op 100 procent r-pet.


Coca-Cola wil meer r-pet in petflessen.
Foto: Bene16 - Own work

In Nederland zal Chaudfontaine vanaf oktober als eerste merk beschikbaar zijn in 100 procent r-pet, de andere twee merken volgen later dit jaar. Dat wil zeggen dat de fles volledig gemaakt is van gerecycled plastic afkomstig uit door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Alleen al met Chaudfontaine zal er hierdoor jaarlijks in Nederland 4,4 kton nieuw plastic worden bespaard. Naast de petflessen kijkt Coca-Cola ook naar mogelijkheden om de secundaire verpakkingen verder te verduurzamen, zo zullen vanaf oktober ook de omverpakkingen van de multipacks Chaudfontaine gemaakt zijn van 100 procent gerecycled plastic.

Coca-Cola werkt toe naar de doelstelling om tegen 2025 minimaal de helft van het materiaal dat wordt gebruikt voor alle petflessen te laten bestaan uit gerecycled plastic. In Nederland loopt Coca-Cola voorop als het gaat om het percentage gerecycled plastic in haar verpakkingen en zal het bedrijf de doelstelling van 50 procent gerecycled plastic in alle petflessen dit jaar al behalen.

'Besparing 9 kton nieuw plastic'

“We zetten hiermee opnieuw een belangrijke stap om onze verpakkingen steeds duurzamer te maken“, zegt Ben Bijnens, Country Director Coca-Cola Nederland. “Vanaf eind dit jaar zullen naast Chaudfontaine ook Honest en Glacéau Smartwater alleen nog maar verkrijgbaar zijn in flesjes die zijn gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. Ook verkopen we in Nederland sinds vorige maand Sprite in een transparante fles, waardoor het materiaal beter kan worden gerecycled tot een nieuwe fles.” Coca-Cola claimt met de introductie van 100 procent r-pet in petflessen 9 kton nieuw plastic te besparen.