Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 18 september 2019

Rondetafelgesprek over afvalimport gaat door

Het rondetafelgesprek over het plan om een importheffing op buitenlands afval in het nieuwe Belastingplan op te nemen gaat door. Dit gesprek gaat plaatsvinden op 1 oktober.

Frank Wassenberg (PvdD).
Foto: Thomas Schlijper

De fracties van VVD, D66, SP, 50Plus en SGP hebben ingestemd met het voorstel van de Tweede Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren). Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.

Afgelopen juli bleek uit een brief van minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat dat het kabinet een importheffing op buitenlands afval in het nieuwe Belastingplan wil opnemen. Dit is een van de maatregelen om op korte termijn een extra CO2-reductie te realiseren van 4 Mton. Het leidde tot Kamervragen en kritiek uit binnen- en buitenland.

Algemeen overleg Circulaire Economie

Het doorgaan van dit rondetafelgesprek, op 1 oktober van 16.30 tot 19.30 uur, betekent dat het algemeen overleg Circulaire Economie wordt verplaatst, in dit geval naar 15 oktober. Eerder werd dit algemeen overleg al uitgesteld vanwege een 'geringe agenda'.