Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 05 december 2019

Technische Unie wint eerste Recycle Power Award

Het is Technische Unie gelukt afgelopen jaar bijna 85 procent van al het afgedankte elektrisch gereedschap bij groothandels in Nederland in te zamelen. Het levert het bedrijf de eerste Recycle Power Award op.

Technische Unie nam met 84,5 procent van het ingezamelde klein e-waste via 38 groothandels een uitzonderlijk hoog deel voor haar rekening. Het hoge inzamelpercentage is onder meer te danken aan diverse promotieacties op social media en aan de manier waarop de inzameling van e-waste als een serieus en relevant maatschappelijk en milieuvraagstuk werd benaderd.

Prijs

De Stichting Verwijdering Elektrisch Gereedschap (SVEG) introduceerde de Recycle Power Award dit jaar voor bedrijven die een buitengewone bijdrage aan de inzameling en daarmee hoogwaardige recycling van afgedankte elektrische apparaten leveren in de B2B markt. De prijs moet bedrijven aanmoedigen meer afgedankt elektrisch gereedschap in te zamelen bij alle schakels in de keten, van producent tot consument en professioneel gebruiker.

De SVEG is in Nederland verantwoordelijk voor het organiseren van de inzameling en verwerking van elektrisch en elektronisch gereedschap. De aansturing en uitvoering van de activiteiten is uitbesteed aan Wecycle.