Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 11 december 2019

Avalex-klanten vinden scheiden pmd onduidelijk

De tevredenheid van Avalex-klanten is in 2019 gestegen van een 6,2 naar een 7,0. De klanten willen wel graag meer informatie ontvangen over de scheiding van pmd-afval.

Jaarlijks laat Avalex een klantonderzoek uitvoeren over de dienstverlening van de afvalinzameling. De klanttevredenheid was het hoogst in Wassenaar (7,3) en Midden-Delfland (7,2). Daarnaast vindt 71 procent van de respondenten het woord ‘betrouwbaar’ passend bij Avalex en geeft 62 procent aan Avalex ‘servicegericht’ te vinden.

In het onderzoek komt ook naar voren dat een aantal respondenten vindt dat de ondergrondse containers vaker geleegd moeten worden. Het regionale afvalbedrijf is bezig om te monitoren of de containers echt vol zitten of dat ze vol lijken door onterechte bijplaatsingen van afval. Samen met de gemeenten wordt besproken of de aanpassing van de ledigingsfrequentie of verhoging van het aantal containers ter plaatse nodig is.

Scheiden

Daarnaast geven bewoners aan beter te zijn gaan scheiden. De aanwezigheid van scheidingsvoorzieningen heeft een positief effect op het gedrag en de houding ten aanzien van afvalscheiding, want inwoners in wijken die meedoen aan het zogeheten ‘Het Nieuwe Inzamelen’ vinden scheiden belangrijker dan inwoners in andere wijken. Er blijft een kleine groep (7 procent) die aangeeft niet te willen scheiden. Het meest wordt papier (87 procent), glas (85 procent) en klein chemisch afval (81 procent) gescheiden. Inwoners willen graag meer informatie ontvangen over de scheiding van pmd-afval. Ze geven aan dat bij deze afvalstroom onduidelijkheden bestaan over wat er wel en wat er niet bij hoort. Daarom bereiden Avalex en de gemeenten samen hierover goede communicatie voor.

Inwoners uit Delft, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Midden-Delfland zijn gevraagd om hun mening hierover te geven. Dit jaar hebben 2.072 respondenten meegedaan. Het bestuur van Avalex geeft aan hiermee inzicht te krijgen in onder meer de mate van tevredenheid en de scheidingsbereidheid van inwoners.

Gerelateerde artikelen