Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 29 januari 2020

Eerste Textiel Race in Den Bosch

Tien scholen in Den Bosch nemen het dit voorjaar tegen elkaar op in de allereerste Textiel Race van Nederland. De race moet het inzamelen en recyclen van kleding en textiel leuk en leerzaam maken.

De Textiel Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk kleding en textiel bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een Textiel Race kunnen buurtbewoners hun kleding en kapot textiel aanmelden op www.textielrace.nl. Daarnaast krijgen alle deelnemende scholen een waardevolle gastles over textiel en duurzaamheid. De opgehaalde kleding en textiel wordt uiteraard hergebruikt en gerecycled.

De Textiel Race is een initiatief van de mensen achter de succesvolle E-waste Race, een vergelijkbare wedstrijd voor het inzamelen van afgedankte elektronica. Deze E-waste Race wordt inmiddels jaarlijks al bij 330 scholen in verschillende regio's door heel Nederland georganiseerd.

De allereerste Textiel Race wordt van 23 maart tot en met 17 april georganiseerd in Den Bosch in samenwerking met Wolkat en Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch. In juni staan er ook al Textiel Races op het programma voor Amsterdam en Noord-Veluwe.

Gerelateerde artikelen