Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 28 februari 2020

Ahold Delhaize pakt verpakkingen en voedselverspilling aan

Supermarktketen Ahold Delhaize wil in 2025 alle verpakkingen van eigen merken verduurzamen zodat deze niet meer verbrand hoeven te worden. Daarnaast wil ze in 2030 de voedselverspilling in de eigen operatie halveren.

Verpakkingen van de merken van Ahold Delhaize moeten in 2025 allemaal volledig recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn zodat de verpakkingen niet meer eindigen in afvalenergiecentrales. Daarnaast moet 25 procent van de verpakkingen van de eigen merken in datzelfde jaar gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Dat maakte het concern deze week bekend.

Ahold Delhaize wil verder de voedselverspilling in de eigen operatie halveren in 2030. Om dit bereiken wil het concern effectievere aanvulsystemen gebruiken en innovatie methoden zoals dynamische prijzen op basis van de uiterste verkoopdatum. Ook wil het extra partnerschappen aangaan met partijen zodat onverkocht maar veilig voedsel alsnog wordt gebruikt. Als een van de oprichters van het 10x20x30-initiatief voor voedselverspilling werkt Ahold Delhaize bovendien samen met twintig belangrijke leveranciers om voedselverspilling in toeleveringsketens te verminderen.