Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 10 maart 2020

Coronavirus zet ook streep door PRSE

De Plastic Recycling Show Europe die op 25 en 26 maart gehouden zou worden in de RAI, gaat niet door.

De organisatoren van het evenement hebben besloten de beurs uit te stellen vanwege de ontwikkelingen rondom het coronaviris (Covid-19). De organisatoren kijken nu naar welke data het evenement verplaatst kan gaan worden.

Zorgen rondom de gezondheid van de standhouders en bezoekers gaven de doorslag om te besluiten nu niet met de beurs door te gaan. Belangrijke overweging daarbij is dat het een internationaal evenement is en er dus ook veel internationale contacten zullen zijn. Daarmee wordt de kans op verspreiding van het virus vergroot.

Een rol heeft ook zeker gespeeld dat standhouders aarzelingen kregen om mee te gaan doen en bezoekers van hun reis gingen afzien of daar in ieder geval vragen over gingen stellen.

Externe oorzaken

Het is niet voor het eerst dat de PRSE wordt geannuleerd vanwege externe oorzaken. De eerste keer dat de beurs zou worden georganiseerd, in Parijs in 2015, ging het evenement niet door vanwege de verhoogde terreurdreiging. De aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan was toen net geweest. De beurs werd met een jaar uitgesteld en verplaatst naar Brussel. Onvoorstelbaar maar waar: ook toen ging de beurs niet door, omdat ook in Brussel in de metro en op het vliegveld Zaventem net op dat moment aanslagen waren gepleegd.

Organisatoren besluiten op dit moment nogal verschillend over het wel of niet doorgaan van beurzen. Er zijn grote internationale beurzen in Duitsland die aankondigen gewoon door te gaan, terwijl vergelijkbare evenementen toch kiezen voor uitstellen.