Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 mei 2020

RD4 hervat inzameling oud papier

De Limburgse reinigingsdienst RD4 start de huis-aan-huis inzamelrondes van oud papier met vrijwilligers weer op.

Oud papier wordt in steeds meer gemeenten weer 'gewoon' opgehaald.

De papierinzameling werd eind maart vanwege de samenwerking met meer dan 80 verenigingen stilgelegd, om vrijwilligers van deze verenigingen te beschermen tegen het coronavirus. De afgelopen weken werden plannen gemaakt om de inzameling met vrijwilligers weer op te starten, met in achtneming van diverse veiligheids- en hygiënemaatregelen. In goed overleg met de gemeenten, de Veiligheidsregio en de verenigingen is het nu gelukt om op een verantwoorde wijze te kunnen starten.

De huis-aan-huis inzamelrondes worden vanaf woensdag 6 mei weer hervat. RD4 houdt er rekening mee dat er dan extra veel papier kan worden aangeboden. De reinigingsdienst vraagt inwoners wel papier alleen aan te bieden in kartonnen dozen of papieren tassen. Zo maken ze het de vrijwilligers iets makkelijker. In Heerlen kan papier uiteraard in de daarvoor bestemde container aan de straat worden gezet.

Groot belang

Oudpapierorganisaties meldden afgelopen week al verheugd te zijn dat verschillende gemeenten de afgelopen periode terug zijn gekomen op besluiten om de inzameling van oud papier op te schorten. “Hygiënepapier en verpakkingen voor voedsel en farmaceutische producten vervullen een cruciale rol in deze crisistijd. Oud papier is dé grondstof voor de productie van nieuw papier en karton en dus van veel verpakkingen en hygiëneproducten”, lichtte Hielke van den Brink, directeur van Papier Recycling Nederland (PRN), het belang van de hervatting van de papierinzameling toe.