Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 29 september 2020

Ook Pollutec doorgeschoven naar 2021

Na uitvoerig overleg met de sector heeft Reed Expositions France besloten de Pollutec-vakbeurs uit te stellen tot 2021.

Het Holland Paviljoen op Pollutec 2018.
Foto: Govert Buijze

Vanwege de grote wereldwijde impact van de coronapandemie op de economische activiteiten van veel exposanten in de milieusector en de mogelijke reisrestricties voor internationale bezoekers, hebben de organisatoren van Pollutec deze week definitief besloten om de geplande editie uit te stellen van 1 tot en met 4 december 2020 naar 5 tot en met 8 oktober 2021.

Volgens de organisatie van milieubeurs was het een moeilijke beslissing omdat veel professionals, exposanten, bezoekers en organisaties het evenement wilden laten plaatsvinden om een economisch herstel waarbij het milieu centraal staat op gang te brengen.

Pollutec was ervan overtuigd alle deelnemers volgens een gecertificeerd protocol in optimale veiligheid te kunnen verwelkomen in Lyon en hield zich daar tot nog toe aan vast. Om de exposanten en andere deelnemers een betere return on investment en een internationaal publiek te kunnen garanderen is er op basis van de recente ontwikkelingen rondom de coronapandemie echter uiteindelijk besloten om de beurs uit te stellen.

Teleurstelling

“Wij zijn er ons ten volle van bewust dat alle betrokken partijen in de sector, die eind dit jaar op de Pollutec rekenden om hun activiteiten weer op gang te brengen, teleurgesteld zijn. Maar de Pollutec is een ontmoetingsplaats voor de hele industrie. In het huidige stadium is het voortzetten van de 2020-editie te riskant en zou dit door veel deelnemers aan de beurs niet begrepen worden”, zegt Alexis de Gérard, directeur van Pollutec.

Online event

De directeur stelt wel dat Pollutec kan bijdragen aan het versnellen van de energie- en ecologische transitie in 2020. Dit door op de initiële data van de vakbeurs van 1 tot met 4 december 2020 een gedigitaliseerd evenement aan te bieden in de vorm van webinars en zakelijke meetings. 

Eerder besloten de organisatoren van de Ifat in München en de RWM in Birmingham hun milieuvakbeurzen al uit te stellen. In Nederland werden onlangs nog de Plastics Recycling Show Europe (PRSE) en het Gemeentelijk Grondstoffencongres doorgeschoven naar volgend jaar.