Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 05 november 2020

Avri wil 10 miljoen euro voor overdracht stortplaats afwenden

Door de stortplaats later aan de provincie Gelderland over te dragen, wil Avri voorkomen dat haar gemeenten dit jaar nog 10 miljoen euro moeten betalen.

Dit is een van de mogelijkheden die het Avri-bestuur onderzoekt om de financiële gevolgen door de aanpassing van de nazorgheffing af te wenden. Dit schrijft voorzitter van de gemeenschappelijke regeling voor de regio Riviereland Joost Reus in een brief aan de gemeenteraden van onder meer Zaltbommel en Maasdriel. Het gaat hierbij om een bedrag van 10 miljoen euro, dat de gemeenten dit jaar nog moeten betalen.

Vorige week uitten de Provinciale Staten nog harde kritiek op Avri: zij beschouwen het financiële tekort als de eigen schuld van het afvalbedrijf. Hierop hebben gedeputeerden verbaasd gereageerd, geeft Reus aan. Avri stelt nu voor om een delegatie wethouders Financiën aan te wijzen, die de provincie laat weten hoe hard betalen voor gemeenten erin hakt.

Lichtpuntje

Reus is wel blij dat het besluit niet als een hamerstuk door de provincie is afgedaan. Hij beschouwt het als een lichtpuntje dat de Gedeputeerde Staten is opgedragen om met de gemeenten in gesprek te gaan om de financiële pijn te verzachten.