Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 26 november 2020

Harm Winkeler nieuwe directeur ACV

De aandeelhouders van ACV hebben Harm Winkeler benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van het bedrijf.

Harm Winkeler is per 1 januari 2021 de algemeen directeur van ACV.
Foto: ACV

Winkeler treedt per 1 januari 2021 in dienst. Hij volgt Wouter Koenderman op, die in september zijn vertrek aankondigde. Na dertien jaar directeurschap en met een pensioengerechtigde leeftijd in zicht vond hij het een logische stap om afscheid te nemen. Winkeler vervulde eerder directeursfuncties bij onder meer OBA Bulk Terminal Amsterdam en Airfrance-KLM.

De Algemene vergadering van Aandeelhouders heeft Winkeler gisteren (25 november) benoemd. Gerhard van de Top, voorzitter Raad van Commissarissen, is tevreden met de benoeming. "In Harm Winkeler vindt ACV een ervaren directeur en bestuurder die met hart en ziel voor dit bedrijf en voor deze functie kiest. Hij is een energieke leidinggevende met een natuurlijke, open communicatie stijl", zegt hij. "Samen met de medewerkers en het management team zal Harm de komende jaren werken aan de consolidatie en verdere ontwikkeling van de sterke positie die ACV in de afgelopen jaren heeft opgebouwd als vertrouwde, innovatieve afvalinzamelaar in de samenwerkende gemeenten. Wij wensen Harm veel plezier en succes en zien uit naar een vertrouwensvolle samenwerking."

Harm Winkeler kijkt uit naar zijn nieuwe functie. "De grondstoffenmarkt heeft altijd mijn speciale belangstelling gehad en er was een sterke wens om hier actief in te worden. Ik ben enorm verheugd met de benoeming tot algemeen directeur van ACV en kijk er naar uit om samen met alle medewerkers de positie van ACV, op alle vlakken waar het actief is, verder te verstevigen."