Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 30 april 2021

Oud FNOI-voorzitter Jacob Cats overleden

Op dinsdag 27 april is oud-voorzitter en Lid van Verdienste van de FNOI Jacobs Cats overleden. Met zijn overlijden verliest de Nederlandse oudpapierbranche een icoon.

In 2006 trad Cats, destijds algemeen directeur van Huhtamaki Paper Recycling, aan als voorzitter van de FNOI. Hij volgde Maarten Kleiweg de Zwaan op. Vervolgens zou Cats 9 jaar lang de voorzittershamer hanteren. In totaal maakte hij zo 19 jaar deel uit van het bestuur van de vereniging. Bij zijn afscheid als voorzitter eind 2015 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste van de FNOI.

Bij de FNOI herinnert men zich Cats als een bijzonder en markant mens die zijn stempel wist te drukken op elke discussie. In economisch zware tijden leidde hij de FNOI door lastige politieke thema’s. Voor Jacob Cats werd de kwaliteit van de huishoudelijke inzameling één van de belangrijkste speerpunten in het FNOI-beleid. Onder zijn voorzitterschap werd het continue pleidooi voor hoogwaardige bronscheiding verheven tot ‘mantra’ van de FNOI.

Cats kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen, maar volgens de FNOI kwam zijn overlijden snel en tamelijk onverwacht. Jacob Cats werd 67 jaar.

Gerelateerde artikelen