Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 02 september 2021

September in teken van afvalpreventie in Apeldoorn

Met zowel de Verspillingsvrije Week als de Zero Waste week staat september in de gemeente Apeldoorn in het teken van minder afvalproductie.


Een workshop over de reparatie van kleding is ook onderdeel van de Zero Waste Week.
Foto: Louis Mornaud | Unsplash

De Verspillingsvrije Week vindt landelijk plaats van 7 tot en met 13 september en is gericht op het verminderen van voedselverspilling. In Apeldoorn plaatst Circulus-Berkel een kraam op de wekelijkse markt. Wethouder Wim Willems zal daar persoonlijk bezoekers gratis goodiebags overhandigen met daarin tips en tools om voedselverspilling tegen te gaan. 

De Zero Waste week, die plaatsvindt van 18 tot en met 24 september, is een lokaler initiatief. Het wordt georganiseerd door Zero Waste Apeldoorn, een burgerinitiatief dat afvalvrij winkelen promoot, Apeldoorn zwerfafvalvrij houdt en workshops organiseert om bijvoorbeeld zelf schoonmaakmiddelen of cosmetica te maken. Tijdens de actieweek wordt onder andere samengewerkt met cultuurhuis Coda, kringloopwinkel Foenix en de gemeente. Op het programma staan onder meer een reparatiecafe, een vega vrijdag, een duurzame markt, een webinar over afval en workshops over onder meer verpakkingsvrij boodschappen doen en het repareren van kleding.