Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 03 september 2021

Jubilerend Van Werven lanceert 'online museum'

Van Werven bestaat 75 jaar. Reden voor het Oldebroekse familiebedrijf om een website te lanceren boordevol (historische) verhalen, foto's en video's.

Normaliter pakt Van Werven elke vijf jaar groots uit met een open dag, maar vanwege het coronavirus werden feestelijkheden in 2020 uitgesteld. In plaats daarvan doopte het bedrijf 2021 tot feestjaar, in de hoop dat jaar wél af te sluiten met een open dag. “Helaas is het nog steeds maar de vraag of de open dag in 2021 wel door kan gaan. Juist daarom is het mooi dat deze website er nu is”, zegt Wilfred van Werven over de nieuwe website verhalen.vanwerven.nl.

Meer dan een bedrijf

De website laat niet alleen zien hoe de business Van Werven zich door de jaren heen ontwikkelde, maar geeft ook een inkijkje in bijvoorbeeld de bedrijfscultuur. Op de site kunnen bezoekers bijvoorbeeld lezen over Bert Wolf, een medewerker die zelfs tot na zijn pensioen bij Van Werven bleef werken. Of over het samen sporten, wat in een bepaalde periode helemaal in was.

De komende maanden worden er onder meer zes nieuwe themavideo’s toegevoegd aan de verhalenwebsite. Elke video speelt in op een divisie van Van Werven. In de video’s wordt steeds een link gelegd tussen waar het bedrijf vandaan komt en waar het nu staat. De jubileumsite wordt afgetrapt met misschien wel het voor het bedrijf belangrijkste thema: de eigen medewerkers (zie de YouTube-video onderaan dit artikel).

Verhalen delen

Van Werven hoopt de verhalenwebsite nog tot in lengte van dagen te vullen met nieuwe verhalen. Het eigen familiearchief is inmiddels gedigitaliseerd. Het bedrijf gaat nu verder met het online schrijven van zijn verhaal. Wie verhalen van vroeger met Van Werven wil delen, wordt opgeroepen zich te melden bij het bedrijf.

Bron: YouTube/Van Werven

Gerelateerde artikelen