Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 13 mei 2022

Inschrijving voor Student Recycling Award 2022 geopend

Studenten aan hogescholen en universiteiten kunnen met hun afstudeeropdracht of stageverslag weer meedingen naar de Student Recycling Award 2022 van BRBS Recycling.

BRBS Recycling helpt studenten hun ideeën onder de aandacht te brengen bij recyclingbedrijven.
Foto: kasto

Tot 1 oktober 2022 kunnen studenten, in overleg met een vakdocent, hun afstudeertopdracht of stageverslag over afvalverwerking, recycling of circulaire economie naar de branchevereniging sturen. Tijdens het Recyclingsymposium, dat dit jaar op 16 november plaatsvindt in Gorinchem tijdens de Vakbeurs Recycling, worden de beste inzendingen bekend gemaakt.

Een mix van experts op het gebied van recycling uit het bedrijfsleven en onderwijs beoordeelt de inzendingen. Afhankelijk van het onderwerp kijkt deze jury of de student een positieve bijdrage levert aan recycling en circulariteit en of zijn of haar idee innovatief, praktisch haalbaar en opschaalbaar is. Ook de mogelijke impact op de sector wordt meegenomen.

BRBS Recycling riep de award in het leven om onderzoek naar meer en betere recycling te stimuleren en tegelijkertijd studenten aan te moedigen bij te dragen aan een meer circulaire economie. Voor studenten zorgt deelname aan de verkiezing voor aandacht voor hun project. Ze komen in direct contact met recyclingbedrijven in Nederland en de betrokken periferie van adviseurs, overheden en onderzoekinstelling. De winnaar ontvangt bovendien 500 euro.

Ingezonden studierapporten en onderzoeksgegevens worden uiteraard alleen in overleg met de deelnemers gepubliceerd.