Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 21 september 2004

Duitse vooruitblik op Europese en Duitse afvalmarkt in 2005

Op donderdag 6 oktober zullen Jochen Hoffmeister van het onderzoeksbureau Prognos en Hans-Joachim Schulz-Ellerman van de Duitse afvalbrancheorganisatie BDE ingaan op de gevolgen voor de Duitse afvalmarkt van het in 2005 in te voeren stortverbod.

Aan de orde zullen komen de mogelijkheden om een tekort aan verwerkingscapaciteit te voorkomen, de verwachtingen over de naleving en handhaving van het stortverbod, als ook de gevolgen voor de Nederlandse afvalmarkt. De lezingen vormen onderdeel van de Afvalconferentie 2004 die door het ministerie van VROM en de Vereniging Afvalbedrijven wordt georganiseerd. Verder zullen Pieter van Geel, staatssecretaris van VROM en Jan Hendrik Klein Molekamp, voorzitter van de Vereniging Afvalbedrijven, hun visie over de Europese marktontwikkelingen en de kansen voor de Nederlandse afvalsector daarin geven. Andere onderwerpen tijdens de conferentie zijn innovatie in de sector en de uitvoering van het landelijke afvalbeleid.
De Afvalconferentie 2004 vindt plaats op 6 oktober in De Doelen te Rotterdam en begint om 12.30 uur met een inlooplunch en zal duren tot 20.30 uur. Aanmelden kunnen plaatsvinden bij congressecretariaat VCP, telefoon 040-2852212. Aanmelden kan ook via de website www.afvalconferentie.nl waar ook meer informatie te verkrijgen is.

Datum: 6 oktober
Plaats: De Doelen Rotterdam
Aanmelden: VCP (040-2852212) of afvalconferentie@v-c-p.nl
Informatie: www.afvalconferentie.nl