plaatje 9044

Moeder HKS volledig in handen van Remondis

Het Duitse milieuconcern Remondis wil haar belangen in de metaalrecycling verder verstevigen met overname van het volledige aandelenkapitaal van TSR.

Nieuws

Nog geen oplossing voor illegale scheepsrecycling

plaatje 9046

Ondanks de Verordening scheepsrecycling uit 2013, is er nog geen waterdichte oplossing voor de illegale ontmanteling van schepen. Een statiegeldachtig systeem is de nieuwste mogelijke oplossing.

Engeland heeft eigen batterijrecycling klaar voor Brexit

plaatje 6197

Nog voor het einde van het jaar zal het Verenigd Koninkrijk meer dan zelfvoorzienend zijn in de verwerking van batterijen. Daarmee komt een einde aan de export en kan er mogelijk zelfs geïmporteerd worden.

Aandacht voor stoorstoffen moet worden verbreed

plaatje 7478

De invloed van stoorstoffen op de circulaire economie moet niet beperkt worden tot alleen gevaarlijke stoffen. Er moet een verbreding komen naar alle stoffen die een probleem vormen voor een circulaire economie.

RIVM actualiseert rekenmethode emissies

plaatje 9546

De methoden om de uitstoot van verontreinigende stoffen naar de lucht te berekenen zijn geactualiseerd voor drie sectoren, waaronder die van afvalverwerking.

Meer nieuws »

Artikelen

90 procent glasrecycling; kans voor gemeenten

plaatje 9562

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is duidelijk: alle Nederlandse gemeenten zijn uitgedaagd om in 2020 75 procent van de ingezamelde verpakkingsmaterialen te recyclen. Het gaat om glas, papier, karton, hout, metalen en kunststof. Voor verpakkingsglas ligt de doelstelling nog hoger: daarvan dient al in 2018 tenminste 90 procent gerecycled te worden.

Invulinstructies voor groenelijstafvalstoffen

plaatje 822

Er wordt nog weleens smalend gedaan over de regelzucht van Brussel, maar een recente bijdrage is volgens mij nuttig en nodig om de rechtszekerheid bij grensoverschrijdende afvaltransporten te bevorderen.

Iedereen onderzoeker, iedereen proefkonijn

plaatje 9561

Langzaam verandert de grootstedelijke ruimte van plek om in te leven en werken tot ruimte voor wetenschappelijk experiment. Boodschappen doen, is onderzocht worden. Urineren is recyclen. Het laboratorium voor stedelijke innovatie is permanent in bedrijf en iedereen speelt een rol. Ongezien testen we continu de haalbaarheid van de circulaire stad.

Meer artikelen »