plaatje 10032

Vergezichten en toekomstscenario's voor de sector

Om de sector klaar te stomen voor de toekomst, werkt de NVRD in samenwerking met Bureau de Ruijter aan toekomstscenario's. Aan de hand van deze scenario's kan de sector zich voorbereiden op waarschijnlijke ontwikkelingen.

Nieuws

Voorlopig geen last onder dwangsom voor Afvalfonds

plaatje 9980

Via een voorlopige voorziening had milieuorganisatie Recycling Netwerk willen afdwingen dat de staatssecretaris van IenW het Afvalfonds Verpakkingen een last onder dwangsom oplegt betreffende de hergebruiksnorm van glazen verpakkingen in 2018 en voor zover mogelijk 2019. De voorzieningenrechter vindt dat verzoek te verstrekkend.

Circulariteit bij overheid niet alleen kwestie van inkopen

plaatje 6297

De overheid maakt steeds meer werk van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) en meer specifiek van circulair inkopen. Het enthousiasme neemt toe, stelt staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Europarlementariër hekelt 'zwijgende milieuministers'

plaatje 10033

Als het aankomt op concrete maatregelen, hoor je ineens niets meer van de verschillende milieuministers, vindt het Duitse lid van het Europarlement Karl-Heinz Florenz.

Waste Transformer voortaan ook te leasen

plaatje 9049

Afvalproducenten die organisch afval lokaal willen omzetten in energie kunnen een Waste Transformer voortaan ook leasen. Dankzij een samenwerking met De Lage Landen is een grote investering niet meer nodig.

Meer nieuws »

Artikelen

Snelle volger in de afvalwereld

plaatje 9849

Sortiva verwerkt voor GP Groot en HVC het afval van particulieren, bedrijven en gemeenten voor hergebruik. Sinds deze zomer beschikt het bedrijf over een voorscheidingsinstallatie. “Onze taak is de hoogste kwaliteit leveren, tegen zo laag mogelijke kosten”, zegt manager Ronald Balvers. Een puzzel die nooit verveelt, vindt hij.

Lansinks Ladder en de circulaire economie

plaatje 9882

'De man van de Ladder', heet hij op zijn eigen website. Ad Lansink is vergroeid met zijn geesteskind. Ter gelegenheid van zijn nieuwe boek Challenging Changes gaan we met hem in gesprek over de actualiteit van Lansinks Ladder en de toepasbaarheid van de afvalhiërarchie in de circulaire economie.

Bijschakelen in strijd tegen afvalbranden

plaatje 9881

Het Verbond van Verzekeraars liet er begin dit jaar geen twijfel over bestaan. Het aantal branden en de schadelast bij afval- en recyclingbedrijven was 'buitensporig hoog'. Het roer moest om. De Vereniging Afvalbedrijven nam afgelopen maanden verschillende maatregelen, maar wanneer is brandpreventiebeleid goed genoeg? Ook de verzekeraars blijven het antwoord op die vraag schuldig.

Meer artikelen »