plaatje 10224

Laatste horde genomen voor afvalpakket

De Europese lidstaten hebben officieel ingestemd met het afvalpakket, waarmee afvalgerelateerde richtlijnen definitief herzien worden.

Nieuws

Beloning voor Renewi bij hoger recyclingpercentage

plaatje 9301

Als Renewi de komende jaren zorgt voor een stijging van de recycling- en herstelpercentages, dan ontvangt ze hiervoor een financiële beloning. Dit is onderdeel van de nieuwe financieringsovereenkomst Green Loan, die het bedrijf heeft afgesloten.

'Goed moment voor plasticwetgeving EU'

plaatje 10303

De Europese Commissie moet doorzetten met wetgeving voor plastic, nu het grote publiek er voor open lijkt te staan.

Kolen definitief verleden tijd in Nederland

plaatje 10318

Het zat er al even aan te komen, maar het kabinet heeft nu echt besloten een einde te maken aan de elektriciteitsproductie uit kolen. De twee oudste kolencentrales zullen eind 2024 dicht moeten.

Gevaarlijke chemicaliën in plastic verpakkingen

plaatje 10087

Van de ruim 4.311 chemicaliën in plastic verpakkingen is een groep van 145 stoffen geclassificeerd als gevaar voor het milieu.

Meer nieuws »

Artikelen

Water noodzakelijk om te leven, niet om te verspillen

plaatje 10201

Caroda Polymer Recovery vaart wel bij de restrictie op import van scraps in China. Ook mede door het Europese circulaire-economiepakket ziet de toekomst er zeer gezond en milieuvriendelijk uit.

Circulaire economie dichterbij met Engels

plaatje 10199

Engels Logistiek in Eindhoven heeft de expertise in huis om de transitie naar het verminderen van huishoudelijk restafval te begeleiden. Samen met gemeentelijke instellingen realiseert Engels Logistiek mooie afvalinzamelprojecten die de circulaire economie een stapje dichterbij brengen.

Transportsector maakt enorme digitale stappen

plaatje 7735

In de transport- en logistieke sector worden diverse initiatieven ontplooid om de sector uiteindelijk papiervrij te maken, gegevens in de keten volgens standaarden heen en weer te sturen en optimaal gebruik te maken van beschikbare data. Al deze initiatieven worden sinds kort in één huis beheerd: Stichting Uniforme Transport Code (SUTC).

Meer artikelen »