Archief van artikelen en berichten


Zoekin

Er zijn 20088 items gevonden.

Sorteren op  

Greenpeace: smartphones steeds moeilijker te repareren

Fotolia_81333179_S.jpg

Greenpeace stelt dat technologiebedrijven als Apple en Samsung hun producten opzettelijk lastig te repareren maken. De organisatie deed tussen 2015 en 2017 onderzoek naar veertig populaire artikelen.

Vervallen verplichte gasaansluiting kans voor warmtenetten

kamp-highres.jpg

De wettelijke verplichting om nieuwbouwwoningen aan te laten sluiten op het gasnet komt te vervallen. Gemeenten kunnen vanaf volgend jaar ook kiezen voor een aansluiting op bijvoorbeeld een warmtenet.

TLN vreest opmars Oost-Europese transportbedrijven

Fotolia_70132083_L.jpg

Het Mobiliteitspakket van de Europese Commissie kan er zomaar voor zorgen dat afvaltransporten binnen Nederland in de toekomst veel vaker door Oost-Europese transportbedrijven worden uitgevoerd.

Meubelvergelijkingssite treft duurzame maatregelen

furnnl.png

Meubelzoekmachine Furn plant voor ieder verkocht meubelstuk een boom. Ook lanceert de site een zoekmachine voor tweedehandsmeubels om hergebruik te stimuleren.

Gunter Pauli moet Almere afvalloos maken

Fotolia_104835927_S.jpg

Almere wil als organisator van de duurzame wereldexpo Floriade vóór het jaar 2022 uitgroeien tot een energie-neutrale en afvalloze stad. Gunter Pauli moet daar een steentje aan bijdragen.

Steeds meer gemeenten zamelen drankenkartons in

pakinbak_beeldmerk.jpg

Sinds in 2015 begonnen is met het inzamelen van drankenkartons bij het pd of pmd is bijna iedere gemeente om.

Poster VA bevestigt bekend beeld

Vereniging_Afvalbedrijven_2015_logo.jpg

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) heeft haar jaarlijkse poster uitgebracht met cijfers over de verwerking van afval. De gebruikte statistieken zijn afkomstig uit verschillende bronnen en jaren.

Waste2Aromatics gaat de grens over

TNO BPR overzicht open.jpg

De opstellingen in het Waste2Aromatics project van Shared Research Center Biorizon draaien. Voor opschaling van de testen moet er echter afval de grens over, en dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Bindmiddel uit papiervezels krijgt einde-afvalstatus

Afval- en energiecentrale AVR zet papierpulp residu om in waardevolle energie en grondstoffen.jpg

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de einde-afvalstatus toegekend aan TopCrete, een gepatenteerd kalkhoudend product van de thermische conversie-installatie van AVR in Duiven.

Afvalconferentie opnieuw in teken van transitie

circulaire economie3.jpg

Op 4 oktober organiseren de NVRD en VA de Afvalconferentie in Fort Voordorp Groenekan bij Utrecht. Het onvermijdelijke thema: de transitie naar de circulaire economie.

Dure vrachtauto's

dreamstime_4862533.jpg

Prijsafspraken tussen concurrenten. Als je de media volgt, dan is het eerder regel dan uitzondering. Je vraagt je af of er nog branches zijn waar geen prijsafspraken worden gemaakt. Vorig jaar werden ook vrachtautofabrikanten beboet voor hun truckkartel. TLN in actie!

Reststroom papierproductie basis bio-asfalt

asphalt-1180599_1280.jpg

Wageningen University & Research heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om bio-asfalt te maken. De komende jaren wordt die uitgetest in de vorm van een fietspad.

Overheden kunnen voortouw nemen bij circulair bouwen

IMG_6254.JPG

Circa 30 procent van de bouwproductie is gerelateerd aan (semi-)overheden. Deze kunnen dan ook het voortouw nemen bij circulair bouwen. Daarnaast biedt circulair bouwen kansen voor slopers en groothandels.

Fead heeft een nieuwe voorzitter

boursier Fead.jpg

Jean Marc Boursier is de nieuwe voorzitter van Fead, de Europese federatie van private afvalbedrijven. Hij neemt het stokje over van David Palmer-Jones, die de afgelopen drie jaar op de voorzittersstoel zat.

Amsterdam wil persende prullenbakken op straat

14583295546_e6279a1ae4_o.jpg

Amsterdam zoekt een leverancier die prullenbakken kan leveren die het aangeboden afval comprimeren, zodat de bakken niet meer meerdere keren per dag geleegd hoeven te worden.

Belgische glasrecycling in de lift

Fotolia_79537922_S.jpg

België recyclede 13 procent meer glas in 2016 dan het jaar ervoor. Nieuwe verpakkingstrends bemoeilijken de recycling echter ook.

Nederlanders scheiden liever aan huis

Fotolia_25965668_S.jpg

Respondenten van een onderzoek door de regionale omroepen en de Nos geven aan dat ze hun afval graag goed scheiden. Van de wandeling richting de ondergrondse container met de grijze zak wordt men minder enthousiast.

Weinig tegenstanders gedeeltelijke verkoop Spaarnelanden

spaarnelanden.jpg

Het plan om in het kader van ambtelijke samenwerking 10 procent van Spaarnelanden aan Zandvoort over te doen, stuit in de Haarlemse gemeenteraad op weinig weerstand.

Toch geen woningen rondom Van Houtum Recycling

Fotolia_101135458_S.jpg

Er komen voorlopig niet tweehonderd woningen in de omgeving van Van Houtum Recycling in Arnhem. Daarmee komt de gezonde bedrijfsvoering van het bedrijf namelijk in het geding.

Dynamisch inzamelen 20 procent efficiënter

garbage-can-231875_1920.jpg

Dynamisch inzamelen levert Twente Milieu een besparing op de inzamelkosten van 20 procent op. Dergelijke resultaten zijn alleen haalbaar bij voldoende volume.