Nieuwsoverzicht


Er zijn 20644 items gevonden.

Sorteren op  

Terrein Beelen Terneuzen in ontwikkeling

BeelenvdValk_8201-660x440.jpg

In juni wordt in Terneuzen symbolisch de eerste plank geslagen van het nieuwe terrein van Beelen. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart.

Envipco speelt met beursgang in op komst statiegeld

blur-1853262_1280.jpg

Vanaf woensdag 27 juni beschikt Envipco over een notering op Euronext Amsterdam. Zo wil het bedrijf, dat machines maakt om statiegeldflesjes en -blikjes in te zamelen, meer zichtbaarheid op de Europese markten krijgen.

Lansingerland: te weinig ambitie, te hoge heffing

money-1739601_1280.jpg

In de gemeente Lansingerland zijn de ambities voor afvalscheiding "ver onder de maat". Ook betalen inwoners te veel afvalstoffenheffing.

Oerlemans maakt pet-trays beter recyclebaar

Oerlemans verpakking met etiket 100% recyclebaar.jpg

Door een onhandige combinatie van etiket en pet-tray belanden veel van deze bakjes voor vlees, vis en fruit, anders dan petflessen, in de verbrandingsoven. Oerlemans Packaging heeft er iets op gevonden.

Attero en Shell leggen samenwerking vast

attero_aec_moerdijk.jpg

Met de stoomturbine in zijn AEC in Moerdijk levert Attero sinds 19 mei stoom aan Shell Chemie Moerdijk. Afgelopen donderdag 21 juni hebben beide directies deze samenwerking vastgelegd voor de langere termijn.

'Kleine rol afvalverwijdering in Nederlandse milieuschade'

Fotolia_136346503_S.jpg

De milieuschade door de uitstoot van schadelijke stoffen naar bodem, water en lucht bedraagt jaarlijks 31 miljard euro in Nederland, 4,5 procent van het bruto binnenlands product. De afvalverwijdering speelt hierbij een kleine rol.

Area ziet trendbreuk in afvalinzameling

Area witte Daf voor ondergrondse bakken en glasbakken.jpg

In 2017 wist Area de afvalscheiding te verbeteren, terwijl het financieel stabiel bleef. Nu is het zaak de hoeveelheid restafval verder terug te dringen.

Stabiele tarieven recyclings- en beheersbijdragen

Fotolia_86198256_S.jpg

De tarieven van recyclings- en beheersbijdragen zijn de afgelopen jaren gelijk bleven of juist gedaald. Dit in tegenstelling tot de tarieven van de rioolheffing.

Groei in jubileum jaar voor Twente Milieu

Twente Milieu.jpg

Vrijwel alle indicatoren kleurden groen in 2017 voor Twente Milieu. Het overheidsbedrijf mag zich verheugen in hernieuwde gemeentelijke belangstelling. Uitdaging vormt de vermindering van restafval en de ICT herstructurering.

Dwangsom voor Omrin na storing Rec

Afbeelding 020.jpg

Bij een storing van Omrin's Reststoffenenergiecentrale (Rec) op 31 mei zijn rookgassen vrijgekomen. Hoewel is voldaan aan geldende grens- en emissiewaarden, krijgt Omrin toch minstens één dwangsom opgelegd.

Motie: VNG moet steviger inzetten op verpakkingendossier

Fotolia_106307042_S.jpg

Het lukt de VNG en het bedrijfsleven niet goed om de knelpunten in de kunststofketen aan te pakken. De gemeente Alphen aan den Rijn wil daarom dat de VNG de hulp van staatssecretaris Van Veldhoven inroept en bovendien de inzet op het dossier verhoogt.

Reloop brengt statiegeldsystemen in kaart

dreamstime_m_16777622.jpg

De non-profit lobbyorganisatie voor een circulaire economie Reloop heeft met CM Consulting een inventarisatie gemaakt van statiegeldsystemen wereldwijd.

Grapperhaus ziet geen duidelijk oorzaken afvaldumping

Fotolia_27097366_S.jpg

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft geen duidelijk zicht op de oorzaken van afvaldumping in de buitengebieden.

Nederlands ambitie op gebied van plastic wordt gauw helder

stientje-van-veldhoven-4.jpg

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven en Kamerleden Erik Ziengs en Maurits von Martels gaan in gesprek over de grens tussen afvalproduct en bijproduct en als het aan Kamerlid Suzanne Kröger ligt, wordt Nederland koploper in de bestrijding van wegwerpplastic.

College (circulair) beleid maken bij CPB

Fotolia_99268994_S.jpg

Beleid maken is koorddansen. Alles draait om de juiste balans. Dat is de boodschap van de Amerikaanse hoogleraar Don Fullerton aan Nederlandse beleidsmakers die de circulaire economie dichterbij moeten brengen.

Elopak bereikt mijlpaal met hernieuwbare verpakkingen

100 % renewable carton.jpg

Elopak is naar eigen zeggen de eerste verpakkingsfabrikant die meer dan 1 miljard 100 procent hernieuwbare verpakkingen heeft geleverd.

Bijna evenveel Brits restafval verbrand als gestort in 2017

Tolvik analyse.jpg

In 2018 zal de hoeveelheid stedelijk restafval die in het Verenigd Koninkrijk verbrand wordt met energieopwekking naar verwachting voor het eerst groter zijn dan de hoeveelheid die gestort wordt.

Schroothandelaren verdacht van illegale dump radioactief schroot

Fotolia_95003680_S.jpg

De politie heeft vier schroothandelaren aangehouden die ervan worden verdacht mensen opzettelijk te hebben blootgesteld aan radioactieve straling. Ook zouden ze in strijd met de regels radioactief metaalafval hebben aangeboden.

'Ideologisch wetsvoorstel' Veldman oogst veel kritiek

Hayke Veldman VVD2.jpg

VVD-Kamerlid Hayke Veldman vindt dat wie van een publieke voorziening gebruik maakt, zoals het riool of de inzameling en verwerking van afval, daarvoor ook moet betalen. Zijn collega's in de Kamer lijken hiervan minder overtuigd.

College Arnhem vraagt meer tijd voor invoering diftar

Fotolia_9967769_M.jpg

Het plan om Arnhemmers vanaf 2019 te laten betalen voor de hoeveelheid restafval die ze produceren, vindt het college van b en w niet langer realistisch. Ze stelt de gemeenteraad daarom voor om de invoering van diftar uit te stellen.