Nieuwsoverzicht


Er zijn 19206 items gevonden.

Sorteren op  

'Productie kilo's bio-aromaten uit afval per dag mogelijk'

skid_21102017_800.jpg

De partners in het BIO-HArTproject hebben een mijlpaal bereikt. Met een nieuwe installatie hebben zij aangetoond dat het mogelijk is om meerdere kilo's bio-aromaten uit afval per dag te produceren.

Digitaal platform duurzaam verpakken

go-4-sustainable-packaging.jpg

Het KIDV en de Belgische producentenverantwoordelijkheidsorganisatie Val-I-Pac hebben samen een digitaal kennisplatform ingericht over duurzaam verpakken.

Tauw: vaak discussie over interpretatie asbeststelsel

Fotolia_48282820_M.jpg

Het asbestcertificeringstelsel is duidelijk, maar wel ingewikkeld. Hierdoor kunnen niet alle medewerkers het conceptueel niveau van de regels volgen. Ook is er in de praktijk vaak discussie over de interpretatie van regels.

Circulariteit bouwsector meetbaar maken

RIVM.gif

Het RIVM heeft onderzocht welke aanpassingen aan de meetmethode van de milieuprestatie van bouwprojecten nodig zijn om circulariteit in de bouwsector te bevorderen.

Rodepa wil ook hele PP-opwerking in huis hebben

Abb 3 Herbold Hartkunststoffanlage.jpg

Met een investering in een wasinstallatie zal kunststofrecycler Rodepa in Hengelo volgend jaar naast LDPE ook de gehele PP-opwerking in eigen hand hebben.

Renewi stelt resultaatverwachting naar boven bij

Renewi logo.jpg

Renewi verwacht dat de resultaten over het lopende jaar beter zullen zijn dan eerder voorspeld. September was voor het bedrijf een uitzonderlijk goede maand.

Nieuwe tool helpt fabrikanten circulair te ontwerpen

circulaire economie3.jpg

Een consortium van twaalf partijen uit de industrie en academische wereld heeft een nieuw instrument ontwikkeld. De tool kan fabrikanten ondersteunen om producten voor een circulaire economie te ontwerpen.

2016 een jaar van voorbereiding voor Afvalzorg

20170522-002.jpeg

Afvalzorg is zich aan het voorbereiden om in de toekomst een vooraanstaande positie in de stortmarkt te behouden en nieuwe activiteiten te ontwikkelen die passen in een circulaire economie.

Werkzaamheden De Vijfhoek stilgelegd

Flevoland-Almere-Gemaal_Blocq_v_Kuffeler.JPG

Omwonenden houden de activiteiten op het terrein van recyclebedrijf De Vijfhoek in Almere streng in de gaten. Op last van de provincie en gemeenten zijn bouwwerkzaamheden stilgelegd.

Dochteronderneming Remondis investeert indirect in Inashco

dreamstime_3926035.jpg

Het Duitse concern Remex Mineralstoff GmbH, onderdeel van de Remondis Groep, heeft een minderheidsbelang genomen in Fondel Urban Mining Ventures BV (FUMV).

Kartelvorming bij sloopbedrijven

euro-870757_1280.jpg

Een meervoudige kamer van het College van Beroep voor het bedrijfsleven bevestigt dat er sprake is geweest van kartelvorming tussen sloopbedrijven, zij het niet de meest ernstige vorm.

Metaalmarkt lijkt zich te stabiliseren

koperbuizenhand.jpg

De jaarlijkse vergadering in Delhi van de wereld recycling federatie (BIR) sloot deze week af met een voorzichtig positief gevoel voor de metaalmarkt.

Claudy Jongstra vestigt zich op 'Recycle Boulevard' Omrin

Detail_of_art_work_behind_membership_desk.jpg

De Friese kunstenaar Claudy Jongstra verhuist begin december 2017 met haar 'Waste NO Waste LAB' naar de nieuwe Recycle Boulevard van Omrin Estafette in Leeuwarden.

H&M weerspreekt vernietiging van onverkochte kleding

H&M_closed_loop_denim_.jpg

Zeer zelden stuurt H&M een onverkochte partij naar een verbrandingsoven. Waarom internationale media deze week het tegenovergestelde beweerden is H&M een raadsel.

Lokale inzameling niet-gebruikte medicijnen verbeterd

Pillen.jpg

In 2016 was de inzameling van niet-gebruikte medicijnen in 45 procent van de Nederlandse gemeenten niet goed geregeld. Inmiddels is dit gedaald naar 25 procent.

'Als een ander het niet meer wil, dan is het afval'

Fotolia_125565706_L stempel afval.jpg

Een container met 30 diepvriezers vol oude en nieuwe elektronische apparaten met bestemming Egypte levert de exporteur een boete op. De rechter hanteert in zijn vonnis een ruim begrip van de notie 'afval'.

Duitsland brengt grondstofstromen in kaart

Fotolia_36887693_S.jpg

Met een interactieve webportal wil Duitsland haar marktpositie voor grondstoffen beter en sneller monitoren. Ook secundaire materialen zijn er in opgenomen.

Defensie wint prijs voor duurzame textielaankoop

badtextiel.jpg

Het inkoopbedrijf van Defensie heeft een Procura Award gewonnen voor de inkoop van duurzaam textiel gemaakt met gerecycled materiaal. De prijs is een initiatief van Procura+, een netwerk van publieke organisaties uit 13 Europese landen dat zich inzet voor duurzaamheid.

Oplossing voor afval scheiden in nieuwe Sprinters

500_logoafvalscheidencampagneappelgroen.jpg

De NS presenteerde deze week haar nieuwe Sprinter. In de trein krijgen reizigers de mogelijkheid om hun afval netjes te scheiden.

EP wil glyfosfaat in 2020 uitbannen

Fotolia_116079062_S.jpg

Terwijl de lidstaten volgende week gaan stemmen om de toepassing van de onkruidbestrijder glyfosfaat met 10 jaar te verlengen, keert het parlement zich er resoluut tegen.