Nieuwsoverzicht


Er zijn 18793 items gevonden.

Sorteren op  

Moeder HKS volledig in handen van Remondis

Fotolia_93376208_S.jpg

Het Duitse milieuconcern Remondis wil haar belangen in de metaalrecycling verder verstevigen met overname van het volledige aandelenkapitaal van TSR.

Hoogste sociale trede voor kringloopwinkel Rataplan

Fotolia_90971193_S.jpg

Kringloopketen Rataplan heeft de derde trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald.

Aandacht voor stoorstoffen moet worden verbreed

Fotolia_57862596_S.jpg

De invloed van stoorstoffen op de circulaire economie moet niet beperkt worden tot alleen gevaarlijke stoffen. Er moet een verbreding komen naar alle stoffen die een probleem vormen voor een circulaire economie.

Buit Beach Cleanup: bijna 15 ton afval

Fotolia_86510192_S.jpg

Bij de vijfde Boskalis Beach Cleanup hebben 2.748 vrijwilligers uiteindelijk bijna 15.000 kilo afval opgeruimd. Dat is minder dan vorig jaar.

Nog geen oplossing voor illegale scheepsrecycling

Fotolia_75753973_S.jpg

Ondanks de Verordening scheepsrecycling uit 2013, is er nog geen waterdichte oplossing voor de illegale ontmanteling van schepen. Een statiegeldachtig systeem is de nieuwste mogelijke oplossing.

Engeland heeft eigen batterijrecycling klaar voor Brexit

Fotolia_35362033_S.jpg

Nog voor het einde van het jaar zal het Verenigd Koninkrijk meer dan zelfvoorzienend zijn in de verwerking van batterijen. Daarmee komt een einde aan de export en kan er mogelijk zelfs geïmporteerd worden.

RIVM actualiseert rekenmethode emissies

Fotolia_99427358_S.jpg

De methoden om de uitstoot van verontreinigende stoffen naar de lucht te berekenen zijn geactualiseerd voor drie sectoren, waaronder die van afvalverwerking.

Sliedrecht zoekt vermarkter voor oud papier

Fotolia_15760847_S.jpg

De gemeente Sliedrecht is op zoek naar een partij die het oud papier en karton afkomstig uit de gemeente gaat vermarkten.

Pizzeria moet afkoopsom afvalcontract betalen

Fotolia_101135458_S.jpg

Het loont altijd een contract goed door te lezen voor ondertekening. Een pizzeria verzuimde dat toen het een contract met Van Gansewinkel tekende, en moet nu een afkoopsom betalen.

Blink-gemeenten akkoord met toetreding Heeze-Leende

blink25.png

Heeze-Leende kan officieel toetreden tot de gemeenschappelijke regeling Blink.

Rabobank beloont duurzame betonfabrikanten

BB-CSC-logo RGB.png

Betonfabrikanten die in het bezit zijn van het Beton Bewust|CSC certificaat kunnen sinds kort bij de Rabobank geld lenen tegen een gunstiger tarief (tot 0,8 procent, voor leningen vanaf 250.000 euro).

Schadebedrijven kunnen autoruiten laten recyclen

Voorruit.jpg

Om de recycling van autoglas ook voor schadebedrijven mogelijk te maken, is onlangs een pilot gestart.

8 miljoen voor nieuwe Duitse sorteerinstallatie

DSC_0148.JPG

Er komt een nieuwe sorteerinstallatie voor kunststoffen in het Duitse Badem-Württemberg. Het milieuministerie steunt de installatie met 8 miljoen euro.

Londen wil recyclingdoelen uitstellen

watertarnspot op Thames.jpg

De bedoeling was dat het Vereningd Koninkrijk in 2020 de helft van al het afval zou scheiden, maar de burgemeester van Londen wil dat nu met vijf jaar uitstellen.

Meer afvalscheiding en positieve cijfers voor Spaarnelanden

spaarnelanden.jpg

Spaarnelanden heeft in 2016 een nieuwe strategische stip aan de horizon gezet. Ondertussen werd meer afval gescheiden en weer een positief jaarresultaat bereikt.

Studenten aan de slag met bedrijfsafval in BlueCity Challenge

bluecitylogo.png

In de BlueCity Circular Challenge worden studenten aan de slag gezet met het restafval van bedrijven om dit om te toveren tot zinnige, commercieel interessante producten.

Materialenpaspoort moet bouw circulair maken

27332499980_6af625748d_o.jpg

Een denktank werkt momenteel aan het materialenpaspoort. Dat moet de gebruikte materialen in gebouwen in kaart brengen, om deze zo goed traceerbaar te maken voor hergebruik na de sloop en zo afval te minimaliseren.

Ook na cassatie blijkt release liner een verpakking

Fotolia_250314_S.jpg

Na een jarenlange juridische strijd is nu ook de laatste mogelijke twijfel weggenomen: de release liner, waar een sticker voorafgaand aan gebruik op bevestigd zit, moet beschouwd worden als verpakkingsmateriaal.

Opbrengsten milieubelastingen gestegen

euro-870757_1280.jpg

In 2016 brachten milieubelastingen en -heffingen 25,3 miljard euro op. Huishoudens dragen nog altijd het grootste deel van de lasten.

Texel verrast door verwerkingskosten afval

Fotolia_103938897_S.jpg

De verwerkingskosten voor Texels afval kwamen de eerste helft van 2017 hoger uit dan begroot. Het afval kostte de gemeente 175.000 euro meer dan gedacht.