Nieuwsoverzicht


Er zijn 20985 items gevonden.

Sorteren op  

'Meeste vuilnisauto's voldoen niet aan NOx-norm'

Shanks koopt 70 nieuwe inzamelvoertuigen.JPG

De meeste vuilnisauto's met een eerste generatie Euro-6-dieselmotor voldoen niet aan de normwaarde voor NOx-uitstoot die geldt voor de officiële Europese praktijkemissietest voor motoren van zware bedrijfswagens.

Britten steunen belastingmaatregel tegen plastic vervuiling

Fotolia_125820453_S.jpg

Een record aantal Britten staat achter belastingmaatregelen om de impact van kunststoffen op het milieu te verminderen.

Verspilling verse groente en fruit in EU naar 17 miljard kilo

13164943844_357f9058db_o.jpg

In Nederland ontstond onlangs ophef in de media over supermarkten die weigerden te kleine groente en fruit af te nemen van telers. Thuis wordt echter ook heel wat groente- en fruit verspild.

Glazen verpakkingen Cyclus naar Suez

Recycling4_Feve.jpg

Suez mag de in het Cyclus-gebied ingezamelde glazen verpakkingen gaan transporteren en verwerken.

'Bescherm bezoekers Park Nauerna tegen gevaarlijk stortgas'

Fotolia_201848116_S.jpg

De recreanten van en natuur- en recreatiegebied Park Nauerna moeten beschermd worden tegen gevaarlijk stortgas uit gestort afvalmateriaal en vervuild percolaatwater. Dit heeft de Raad van State besloten.

Voormalig HVC-commissaris Arie Verberk overleden

filename.jpg

Voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen van HVC Arie Verberk is op 75-jarige leeftijd overleden.

Nieuwe Europese milieustandaarden voor afvalbehandeling

filename.jpg

Een set nieuwe emissie- en efficiency standaarden moet ervoor zorgen dat de milieu-impact van de grootste afvalbehandelingsinstallaties in Europa afneemt.

Gezamenlijk onderzoek naar CO2-afvang en -hergebruik

Kas foto VA vrij te gebruiken.jpg

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft subsidies verstrekt aan AEB Amsterdam, HVC, AVR Rotterdam en CO2-leverancier Ocap om gezamenlijk de mogelijkheden van het afvangen en hergebruiken van CO2 in de glastuinbouw verder te onderzoeken. Ook Twence heeft hiervoor een subsidiebeschikking ontvangen.

Percentage ongevallen bij Brzo-bedrijven gedaald

Fotolia_101238130_S.jpg

Het aantal ongevallen met verzuim per miljoen gewerkte uren is in 2017 gedaald. Hoewel het aantal meldingen van ongevallen hetzelfde is gebleven, is het aantal gewerkte uren fors toegenomen.

Gaan Heusdenaren betalen voor inzameling gft en pmd?

Fotolia_93712755_S.jpg

Hoewel het omgekeerd inzamelen in Heusden een succes is, heeft de invoering hiervan te veel geld gekost. Als oplossing zouden Heusdenaren vanaf 2019 moeten gaan betalen voor de inzameling van gft en pmd.

Nederland wil strengere norm voor PAK's in rubbergranulaat

Kunstgras op een sportveld.png

Het RIVM heeft namens de Nederlandse overheid bij het Europees Chemicaliën Agentschap (Echa) een voorstel ingediend voor verlaging van de norm voor acht kankerverwekkende PAK's in rubbergranulaat op sportvelden en speelveldjes.

Meer geld van overheid naar CCS-onderzoek

Fotolia_18156757_S.jpg

In 2017 investeerde de Rijksoverheid 151 miljoen euro in energieonderzoek. Opvallend is het bedrag dat naar het onderzoek naar energieopslag en CO2-afvang en -opslag ging.

Softwareproducent berekent milieu-impact World Cleanup Day

Fotolia_93353461_S.jpg

Op World Cleanup Day wordt er in de hele wereld zwerfafval opgeruimd, zo ook in Nederland. Maar wat levert dit nu concreet op voor het milieu? Ecochain gaat het in kaart brengen.

Britse metaalrecycler moet vijf locaties afstoten

DSCN4255.JPG

De Britse metaalrecycler EMR moet vijf locaties verkopen. Dat heeft de Britse mededingingsautoriteit CMA laten weten, nadat EMR de aankoop van metaalrecycler MWR vorig jaar augustus heeft afgerond.

Drugscrimineel verantwoordelijk voor bodemverontreiniging

Fotolia_27097366_S.jpg

Een uitspraak van de Raad van State geeft het bevoegd gezag meer mogelijkheden om criminelen betrokken bij een drugslab te laten opdraaien voor kosten van bodemonderzoek en het ongedaan maken van bodemverontreiniging.

75.000 euro voor idee toepassing kunststof

euro-1660456_1280.jpg

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Rijkswaterstaat (RWS) stellen bedragen tot 75.000 euro beschikbaar voor ondernemers met goede ideeën voor toepassingen van gerecyclede kunststof.

'Stijging freeriders door groeiend aantal online aankopen'

Fotolia_164516784_S.jpg

Bedrijven die hun waar online verkopen, trekken zich niet altijd evenveel aan van de regels voor producentenverantwoordelijkheid. Het is een groeiend mondiaal probleem.

Leerlingen leren plasticsoep te bestrijden

Schildpad eet plastic.jpg

De Plastic Soup Foundation heeft een lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen. Achthonderd scholen hebben het pakket inmiddels besteld.

Vlaamse afvalzak vanaf 2025 volledig van gerecycled plastic

744px-Flag_of_Flanders.png

Vlaanderen wil de afzet van gerecycled postconsumer plastic stimuleren door het gebruik van dit plastic verplicht te stellen bij de productie van plastic afvalzakken.

Polen stuurt illegaal verscheept afval terug naar VK

dreamstime_1338045.jpg

Een flinke partij afval die vanuit het Verenigd Koninkrijk illegaal was verscheept naar Polen, wordt teruggestuurd naar de afzender. Een incident dat een staartje kan krijgen.