Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 43 items gevonden.

Sorteren op  

Iswa Study Tour

Serie seminars van Iswa over inzamelen, sorteren en recyclen van afval in Nederland. Daarnaast zijn er bezoeken gepland aan verschillende sorteer-, scheidings- en recyclinginstallaties.

De study tour zou aanvankelijk plaatsvinden in april 2017, maar is uitgesteld naar september.

Effectiviteit milieubeleid, verpakkingen en verpakkingsafval

Inspiratiemeeting georganiseerd door het NVC Nederlands Verpakkingscentrum over verpakken, verpakkingsafval en milieu. Innovaties, actuele thema's en trends komen op deze bijeenkomst aan de orde, onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider. Deelname op uitnodiging, plaats voor beperkt aantal toehoorders.

Opleiding Afval/Grondstoffen management

Intensieve 5-daagse opleiding die u alle benodigde kennis en inzicht in de afvalmarkt geeft. Speciaal voor medewerkers van gemeenten en afvalbedrijven (HBO denk- en werkniveau).

De overige cursusdata zijn 19 en 26 september en 3 en 10 oktober 2017.

Ifat Africa 2017

De tweede editie van Ifat Africa. Voor bedrijven met internationale ambities een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met klanten en partners uit veertig landen, de meeste uit Afrika. MetaSus, Rijkswaterstaat Leefomgeving en het Netherlands Water Partnership organiseren een collectieve deelname aan dit evenement.

Kenniskringbijeenkomst: 'Dilemma's en oplossingen in de samenwerkingen'

De NVRD organiseert een bijeenkomst over het ontzorgen van gemeenten en hoever bedrijven daarin kunnen gaan, met name op het gebied van participatiewetgeving.

Feedback en kansen voor aanbesteden van innovatie

Bijeenkomst over kansen voor aanbesteden van innovatie in de afvalsector. Dit is het laatste evenement in het project PPI4Waste.

Ontbijtsessie Zuivelpak

Het verpakkende bedrijfsleven deelt wat de innovaties in de zuivelpakkenbranche zijn. Zo wordt er steeds minder zuivel verspild doordat de zuivelpakken voorzien zijn van vouwlijnen die het leegknijpen van het pak eenvoudiger maken. Bovendien worden steeds meer zuivelpakken gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Tweede Plastic Afval Dialoog Zorgsector

Bijeenkomst voor alle stakeholders omtrent plastic afval in de zorg. Hiermee moet een boost worden geven aan het terugdringen van de hoeveelheid plastic in de zorg en aan de verwerking van plastic afval vanuit de zorg.

Geen Afval Festival Stadskanaal

Renewi organiseert een publieksfestival over afval en grondstoffen, op drie data en locaties.

Internationaal congres batterijrecycling (ICBR 2017)

Het 22e internationale congres voor recycling van batterijen is gericht op wereldwijde wetgeving, regulering van transport en veiligheid en effectieve recycling.

Collegereeks gedragsbeïnvloeding afvalscheiding

Een reeks van drie bijeenkomsten over gedragsbeïnvloeding rondom afvalscheiding, georganiseerd door Rijkswaterstaat. De overige twee colleges zijn op 18 oktober en 8 november 2017.

De circulaire stad: Het gas eraf

Een belangrijk onderdeel in het verduurzamen van de Nederlandse energievoorziening is dat miljoenen huishoudens stoppen met aardgasgebruik. Tijdens deze bijeenkomst zullen belangrijke spelers in de energietransitie in gesprek gaan over diverse thema's.

Informatiemiddag 'NEN 7779 Meetonzekerheid'

Voor de bepaling van meetonzekerheid in het laboratorium is NEN 7779 sinds jaren het referentiedocument. De norm is onlangs herzien en ter commentaar gepubliceerd. Tijdens de informatiemiddag worden de belangrijkste wijzigingen toegelicht.

Geen Afval Festival Vlaardingen

Renewi organiseert een publieksfestival over afval en grondstoffen, op drie data en locaties.

Iswa World Congress 2017

Wereldwijd congres over afval en recycling van Iswa. Het thema is deze editie 'No time to waste'.

Ifat India 2017

Congres voor de milieusector in India.

Vang-workshop 'afvalcoaches'

Steeds meer gemeenten overwegen de inzet van afvalcoaches: een persoonlijke benadering om burgers te informeren en te motiveren om hun afval goed te scheiden blijkt erg effectief te zijn. De NVRD organiseert hier een workshop over.

Kunststoffen 2017

Jaarlijkse kunststoffenbeurs voor de hele keten. Op deze beurs staan specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland zoals designbureaus, productontwikkelaars, grondstofleveranciers, spuitgiet- en extrusiebedrijven, vacuümvormers, gereedschapmakers, machineleveranciers, softwareleveranciers en rapid-prototypers.

Recoup Plastics Recycling Conference 2017

Congres over plasticrecycling, bezien vanuit de hele keten van kunststof verpakkingen.

Kennisbijeenkomst Privacy: beperkingen voor afvalbeheer?

Bijeenkomst van de NVRD over privacy en afvalbeheer. De specialisten van de Autoriteit Persoonsgegevens en de advocaten van Hekkelman gaan in op de vragen waarmee de afvalbranche in het kader van privacywetgeving wordt geconfronteerd.