Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 03 november 2009

Schenk weet wat hijsen is

De Inzamel Pers Container (IPC) van Schenk is al jaren een goed en degelijk product voor het inzamelen van ondergronds afval. In de beginjaren diende een boom als hijsmechaniek voor schepen, nu is het een 24 tons autolaadkraan.

filename.jpgDe IPC-containers van Schenk zijn afzetbaar. Het gemiddelde laadvermogen is 9 ton.
Schenk b.v. is opgericht op 1 oktober 2003. Voordat we het nieuwste product onder de loep nemen, mag eerst de opmerkelijke historie van dit bedrijf wel eens worden beschreven. Cor Schenk, eigenaar en directeur van Schenk en Schenk Verhuur, gaf op 1 oktober 1970 het startsein voor zijn eenmanszaak Jachtbouw C. Schenk te Hernen. Een voormalig kippenhok van zes bij vier meter achter zijn ouderlijk huis vormde het toenmalige bedrijfsonderkomen. De investering bestond uit tomeloze energie en weinig gereedschap. Een boom diende regelmatig als hijsmechaniek. De eerste bedrijfsuitbreiding kwam in 1976; een nissenhut werd bijgebouwd. Tevens werd het eerste personeelslid aangenomen. Helaas liep de vraag in de jachtbouw schrikbarend terug. De transportsector was in sterke opkomst en zo ontstond Schenk Containerbouw. Door de exponentiële groei is het bedrijf rond 1980 gedwongen te verhuizen. De nieuwe vestiging komt in Wijchen. In 1991 is het bedrijf wéér totaal uit zijn voegen gegroeid en verhuist het opnieuw.

Nieuw systeem
Schenk Oosterhout innoveert met het nieuwe TAS inzamelsysteem als tegenhanger van de bekende huisvuilwagen. De TAS strandde door zijn succes en de arbowetgeving. Het was de juiste voedingsbodem om verder te gaan in het besparen van manuren en fileproblematiek.
In 1997 startte het bedrijf met de ontwikkeling van de IPC. Huisafval wordt door dit inzamelsysteem efficiënt ingezameld. De IPC is een afzetbare perscontainer die op een voertuig met afzetsysteem en autolaadkraan staat om zo het afval uit ondergrondse of bovengrondse containers te  verwerken en verdichten. Enkele voordelen van de IPC zijn de relatief lage investeringskosten, weinig onderhoud, goede afzetbaarheid waardoor logistieke winst en een hoog laadvermogen van gemiddeld 9 ton behaald kunnen worden.

filename.jpg
Demonstratie
In 2008 wordt een nieuwe ontwikkeling geïntroduceerd tijdens de Carrosserie Vakdagen te Gorinchem. De primeur van Schenk is een complete trekker/oplegger van 10,8 meter lang met autolaadkraan, afzetsysteem en IPC in smalspoor uitgevoerd (breedspoor is tevens mogelijk). Het speciale aan dit nieuwe voertuig is dat de wettelijk toegestane asbelasting niet overschreden wordt. Het is wendbaarder, duurzamer en multifunctioneler dan de conventionele voertuigen voor het inzamelen van ondergronds afval. Een demonstratie kan op verzoek worden verzorgd binnen de eigen regio.

Stevig
Na bijna veertig jaar heeft Cor Schenk, met momenteel rond de 25 personeelsleden, zich bewezen. Zijn tomeloze energie heeft zich uitbetaald. Het heeft zich uitbetaald in de innovaties en projecten die uiting geven aan zijn daadkracht. Uitgegroeid van een 'simpele onderneming' tot een bedrijf dat stevig geworteld is. 

Meer informatie:
024 - 348 25 93
www.schenk-oosterhout.nl

 


Vakblad Afval! augustus 2009 (nummer 6)