Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 01 december 2009

RENTEC zet tandje bij

Machineconstructeur RENTEC uit het West-Vlaanderse Pittem is een van de weinige constructeurs van afvalverkleiners in de Benelux. RENTEC-machines worden dagelijks ingezet bij de meest vooraanstaande recyclingbedrijven in België en Nederland. Reden genoeg om op deze pagina's eens een kijkje bij het bedrijf te nemen.

filename.jpgDe Dinosaurus 2600 S, hier voorgeschakeld aan een sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval, komt bij RENTEC binnenkort ook in mobiele versie beschikbaar.
In 1985 werd de n.v. RENTEC opgericht. Voorzien van eigen werkplaatsen en een interne engineeringsafdeling, ontwikkelde het bedrijf zich in het ontwerp en de bouw van machines en installaties voor twee nichemarkten: de verwerking en valorisatie van dierlijk afval en de extractie van palmolie.
Later differentieerde RENTEC zich verder als constructeur van autoclaven, waarin de meeste diverse producten, ook afval, onder druk kunnen worden gevulkaniseerd of gesteriliseerd.
filename.jpgDe compacte schijvenzeef van ECOSTAR kan direct in lijn na de voorverkleiner worden ingezet voor het afzeven van de fijnfractie uit huisvuil, bedrijfsafval en bouw-en sloopafval.
Vanaf 1993 ontplooide RENTEC zijn vierde pijler: RENTEC Recycling Machinery. Eerst als importeur van recyclingmachines en vanaf 1998 als constructeurfabrikant van verkleiningsmachines voor vaste afvalproducten.
Eind 2007 gaf de directie de fakkel door aan een volgende generatie. Na een management buyout, met Tom Verschuere als nieuwe bedrijfsleider, omringd door enthousiaste en ervaren medewerkers, kiest RENTEC voor onafhankelijkheid en continuïteit. Innovatieve en continu geoptimaliseerde producten, ondersteund door efficiënte en competente service (direct vanuit RENTEC) garanderen een gezonde groei van de activiteiten.

Alleen voor profs
De recyclingdivisie groeide uit tot Rentecs hoofdactiviteit. De RENTEC DINOSAURUS, de dubbelrotor-afvalshredder is inmiddels een begrip in de recyclingwereld en mag met meer dan vijftig referenties in Europa tot de top van de verkleiners worden gerekend. De machines vinden hun toepassing in industrieel afval, bouw- en sloopafval, huisvuil, grof vuil, hout, gft, groen en andere soorten. Hun uiterst robuuste en betrouwbare bouwwijze en ongeëvenaarde aanpasbaarheid zijn de belangrijkste handelskenmerken. Machines met meer dan 20.000 bedrijfsuren vormen geen uitzondering.

Conditioneren en doseren
Door de aanpasbaarheid van de modulaire DINOSAURUS-verkleiningstafel, spreekt men bij RENTEC eerder over het conditioneren (stukgrootte) van afval voor de navolgende proceslijn, of dat nu manuele sortering, verbranding, automatische scheiding, compostering, hygiënisering, sterilisatie of vergisting is. Belangrijk is ook het doserend vermogen van de nieuwe DINOSAURUS- shredders. De beschikbaarheid en het rendement van een proceslijn wordt hierdoor in belangrijke mate beïnvloed. Problemen achteraan de lijn moeten vaak vóóraan worden aangepakt.

filename.jpgDe fabriekshallen van RENTEC in Pittem.
Direct sales - direct service
RENTEC houdt ook vast aan zijn strategie: direct sales - direct service. Wij streven niet na een grote verkleiner-bouwer te zijn. Wij willen wel de beste keuze zijn in ieders regio. Onze klanten hebben een directe relatie met RENTEC als constructeur. Wij willen hun wensen duidelijk begrijpen, hun klachten uit eerste hand horen. Onze klanten waarderen onze betrouwbare praktijkervaring, onze scherpe verkoopprijzen, onze efficiënte service en de ondersteuning door onze ontwerpers, ook jaren na levering.

Toekomst
Na de overname hebben we veel tijd en energie besteed aan het uitbouwen van onze interne organisatie die onze toekomstplannen in de praktijk zal brengen. Daarnaast wordt de DINOSAURUS-productfamilie uitgebreid met twee nieuwe uitvoeringsvarianten: De stationaire DINOSAURUS 1800 S met 1.800 mm rotorlengte wordt de kleinere broer van de bekende DINOSAURUS 2600 S. De robuuste modulaire bouwwijze en de bekende multi-functionaliteit blijven behouden.
filename.jpgBinnenkort bij u in de regio: de DINOSAURUS 2600 T.
Voorts zal RENTEC de DINOSAURUS 2600 T introduceren. Deze machine is gebouwd op een drie-assige oplegger en zal betere mogelijkheden bieden in het segment van de mobiele verkleiningsmachines.
Voor grote verwerkingscapaciteiten wordt binnenkort een energiezuinig en slijtage-arm verkleiningssysteem op de markt gebracht.

Revolutionair
Tot slot introduceert RENTEC de revolutionaire hexagonaal schijvenzeef van ECOSTAR, bijzonder geschikt voor het zeven van verkleind bedrijfsafval, grof vuil, huisvuil, gft-afval en bouw- en sloopafval. Dankzij een gepatenteerd systeem combineert deze zeef alle voordelen van een sterrenzeef (hoge capaciteit, compact design) zonder de bekende nadelen van wikkeling en materiaalafzetting.

Meer informatie:
+32 51 46 75 51
www.rentec.be


Vakblad Afval! oktober 2009 (nummer 8)